Recensie: South Park The Fractured But Whole | 4 hartjes

South Park The Fractured But Whole - 4 hartjes

‘South Park The Fractured But Whole’ is het tweede spel dat is uitgebracht door Ubisoft in het South Park universum. En ook dit spel zit weer vol met de humor en karakters die je kent van de South Park serie. 

South Park The Fractured But Whole

Het spel begint waar het eerste spel ‘South Park The Stick of Truth’ is geëindigd. Je bent namelijk eerst nog het fantasie spel aan het spelen van de eerste game tot dat je switch naar superheld spelen. Ook hier ben je nog steeds “the new kid” en speel je een belangrijke rol in dit ontwikkelingen in South Park.

Het spel begint al gelijk goed want de verassing is dat je deze keer ook een meisje kan creëren. En dat is natuurlijk goed nieuws voor ons vrouwelijke South Park liefhebbers. Het spel is hier ook daadwerkelijk op aangepast. Want als meisje zijnde wordt je anders behandeld. South Park gaat natuurlijk over de jongens die met elkaar vechten en jongens dingen doen en meisjes horen daar niet altijd bij. Dus wees bereid om anders behandelt te worden dan dat je speelt als jongetje.

Bij het creëren van een karakter heb je een aantal opties. Eén daarvan is de moeilijkheidsgraad van het spel bepalen. Dit doe je door je huidskleur in te stellen. Hoe donkerder getint je karakter hoe moeilijker het spel. Een echte South Park manier om te refereren naar discriminatie in onze samenleving. 

het concept is redelijk hetzelfde als in deel één. Je hebt een makkelijke en overzichtelijke kaart en de ‘fast travel’ punten waardoor je je snel door het stadje kan verplaatsen. De game is snel en makkelijk te begrijpen dus ook voor de beginnende gamer een aanrader. De gevecht opties in de game zijn turn based en zijn makkelijk genoeg. Zorg dat je vaak je game saved want soms moet je terug voor een moeilijk gevecht om betere krachten in te stellen of andere teammates in te zetten.

In de eerste game was het puntensysteem gebaseerd op Facebook en bij dit tweede spel is dit Instagram. Je moet zoveel mogelijk selfies maken. 

In het spel zitten ook weer veel verzamelquest die leuk in elkaar steken. Maar wat wel jammer is, is dat de outfits niet bepalen hoe sterk je bent. Het is nu echt puur om zelf een leuk karakter te ontwerpen maar ik mis toch wel het verzamel aspect hierin omdat je altijd aan betere spullen wil komen. Zo heb je ook geen wapens meer die je kan kopen of vast houden. Het hele upgraden van je karakter is nu gebaseerd op “artefacts” die je kan kopen, maken of vinden. Verder heeft je karakter bepaalde krachten die zichzelf ontwikkelen gedurende het spel en die je naar hartelust kan aanpassen.

Het is grappig om te zien hoe ze in South Park de problemen van nu zo uitvergroten. Zo draait de wereld om social media en neemt iedereen alleen maar selfies. Niets is natuurlijk belangrijker dan je aantal “echte” vrienden op social media.

Ook spelen ze heel erg in op het hele cis/ transgender verhaal en of je een meisje, jongen of anders bent en je seksuele voorkeur. Alles wordt geaccepteerd door (bijna) iedereen. En word natuurlijk geloof, huidskleur, cultuur enzovoort op de hak genomen zoals je gewend bent van South Park.

Wendy is de enige vrouwelijke superheld die voorkomt in het spel. Wat dan wel wat jammer is, is dat ze “Callgirl” genoemd wordt. Daarnaast is de humor wel echt “jongens humor” te noemen. Met de vele “Fart” opties.

De South Park spelletjes zijn een must play voor alle South Park fans. Ook dit spel laat je hard op lachen en je mag mee gaan met je favoriete karakters uit South Park. Waar ik het eerste spel waarschijnlijk 5 hartjes zou geven, geef ik dit spel 4 hartjes omdat deel één toch net wat leuker in elkaar zit. Maar ook dit spel ga ik zeker weer meerdere keren spelen!

Lees hier meer gamerecensies

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 5 games voor elke fantasie- en verhaalliefhebber

  • Recensie: Nintendo 3DS spel Tomodachi Life

  • 15 x grappige series

  • Recensie: Nintendo 3DS spel Yo-Kai Watch | 4 hartjes

  • Recensie: Life is strange Life is strange before the storm | 2 hartjes

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen