Recensie: PS4 spel Assassin's Creed Odyssey | 5 hartjes

Recensie: Assassin’s Creed Odyssey - Ubisoft

Assassin’s Creed Odyssey neemt je mee naar het oude Griekenland, naar de oorlog met Sparta en geeft je een kijkje in het leven van een huurling. Je gaat op avontuur, neemt het op tegen beesten, soldaten en goden. Je ontdekt een wereld vol mythen en legenden uit het oude Griekeland, ontmoet legendarische Griekse figuren en ontdekt de ware aard van mythologische beesten, zoals Medus en de Minotaurus! 

Bron: Unbisoft

In het heden gaat het verhaal precies verder waar Assassin's Creed Origin is gestopt, maar voordat Assassin’s Creed Odyssey echt begint moet je een keuze maken uit twee karakters: Alexios & Kassandra. Het is erg leuk dat je kan kiezen met welk karakter je het spel gaat spelen en dat één van de keuzes een vrouw is. Natuurlijk heb ik voor Kassandra gekozen, gewoon omdat het lekker feministisch is.

Samen met Kassandra begin je het avontuur in Kefalonia, waar je op zoek gaat naar beschermende kleding en wapens. De wapens zijn door het gehele spel te vinden, denk hierbij aan zwaarden, messen, speren en bijlen. Ieder wapen heeft zijn eigen kwaliteiten en je kan, in het menu, kiezen welke je zelf het fijnst vindt. Naarmate je verder in het spel komt krijg je ook een pijl en boog om mee te schieten. Dit is eigenlijk net zoals in de eerdere games van Assassin's Creed.

Als je klaar bent in Kefalonia heb je een schip tot je beschikking, dit was ook zo in de vorige game, Assassin's Greed Origin. In het begin is het nog even wennen, maar al snel weet je hoe het werkt en kan je, je schip upgraden zodat je er gevechten mee kan aangaan. Tijdens het varen op de open zee kan je het schip zelfs verlaten om locaties onder water te ontdekken. Hier moet je vechten tegen haaien en soms zwemt er een orka of dolfijn voorbij. Ubisoft heeft overal aangedacht en dit onderdeel is zeker verbeterd ten opzichte van het vorige spel!

Door middel van het schip kan je overal naar toe varen, Kefalonia is nog maar het begin van het verhaal in Assassin’s Creed Odyssey. Het gehele spel volg je een duidelijk en goed in elkaar gezet verhaal. Het draait allemaal om de oorlog tussen Athene en Sparta en om de Sekte van Kosmos. Deze sekte heeft de orakels in zijn macht en Kassandra moet ervoor zorgen dat de sekte geelimineerd wordt, omdat mede door hen de oorlog in stand wordt gehouden. De sekteleden zijn over heel Griekenland verspreidt. Kassandra moet ze vinden en doden. Ondertussen krijg je te maken met verschillende Griekse legendes en mythes die het spel een unieke wending geven.

Bron: Ubisoft 

De gameplay van Assassin's Creed Odyssey is, net zoals in de eerdere games, erg goed en realistisch. De besturing is niet heel ingewikkeld. Er wordt duidelijk uitgelegd wat je precies moet doen en welke knopjes je tegelijk moet indrukken om iemand af te weren of een trap te geven. Ook het menu wijst zich vanzelf. In het menu kan je keuzes maken tussen de wapens die je gebruikt, je kan op de kaart zien waar je bent of je kan wat aan je vaardigheden sleutelen.

In Assassin's Creed Odyssey kom je heel veel verschillende personages tegen. Deze personages zien er allemaal anders uit, hebben allemaal hun eigen unieke stem en houding gekregen. Daarnaast worden er af en toe korte filmpjes afgespeeld waarna je als speler de keuze hebt tussen verschillende opties. De keuze die je maakt, kan het verloop van het verhaal veranderen en je moet daardoor ook missies voltooien. Sommige missies zijn heel klein, zoals het zoeken van geneeskrachtige kruiden en sommige missies zijn groot, zoals het opsporen van iemand die je moet doden. 

Net als in de eerdere games van Assassin's Creed moet er vaak gevochten worden. De gevechten zijn erg realistisch. De bloedspetters vliegen je om de oren en iedereen beweegt soepel. Zoals je ook in screenshots kan zien is de omgeving in het spel erg gedetaileerd. Je loopt letterlijk in Griekenland rond en de makers hebben de sfeer perfect weten te vangen. De grafische vormgeving is dus uitmuntend!

Bron: Ubisoft

In Assassin’s Creed Odyssey is er zelfs een mogelijkheid om verschillende dieren te temmen. Dit is een nieuwe optie en kon niet in de eerdere games van Assassin's Creed. Hoe hoger je level is, hoe meer dierensoorten je kan temmen. Denk hierbij aan wolven, lynxen, leeuwen en beren. Als je een dier eenmaal getemd hebt dan blijft hij bij je en vecht aan je zijde. Natuurlijk kan je dier ook doodgaan en dan moet je op zoek gaan naar een nieuw dier. Het temmen is vrij makkelijk. Je moet het dier niet doodmaken met een wapen, maar bijvoorbeeld bewusteloos schoppen.

Door het bovenstaande is Assassin’s Creed Odyssey echt een immens groot spel, waar je maanden plezier van kan hebben. Omdat er een goed verhaal inzit, ben je niet snel op het spel uitgekeken en wordt het niet saai. Als speler wil je graag weten hoe het verhaal gaat aflopen, waardoor je het spel blijft spelen.

Kortom, Assassin’s Creed Odyssey is een echte musthave voor gamers die houden van een avonturenspel met een sterk verhaal. Het is realistisch; de bloedspetters en het water vliegt je (bijna) letterlijk om de oren! Assassin’s Creed Odyssey is een mooie toevoeging in de reeks en mag daarom zeker niet ontbreken bij de fans.

Recensie: Assassin’s Creed Odyssey - Ubisoft

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Speel met mij

  • De favoriete (bord)spellen van de redactie

  • Recensie: Dubbelspel

  • Black Box

  • 10 Epic fantasy RPG games

Zoek in artikelen