Recensie: De Sims 4 - Moschino | 2 hartjes

Recensie: De Sims 4 - Moschino | 2 hartjes

De Sims heeft recent een compleet nieuwe make-over gekregen en daarbij hoort een volledig nieuw accessoire-pakket. De Sims 4: Moschino! Tijd om een professionele fotograaf te worden en te genieten van de nieuwe ‘modernere’ look die De Sims 4 gekregen heeft!

Voor wie al even De Sims niet gespeeld heeft volgt er een kleine opfrissing. Electronic Arts heeft het uiterlijk van De Sims 4 recent aangepast. De nieuwe update veranderde grotendeels de stijl die we gewend zijn van De Sims. In de ‘Creëer-een-Sim-modus’ (CES) is bijvoorbeeld een kleine quiz toegevoegd. Op basis van je persoonlijke antwoorden wordt er automatisch een sim gecreëerd die de perfecte look heeft en bijpassende karakteristieken. De laadschermen zijn daarbij veel kleurrijker dan hiervoor. Niet alleen de inhoud van de game werd veranderd maar ook de pakketten en de basis game hebben een nieuw uiterlijk gekregen. De update zorgt ervoor dat de game dus relevant blijft en er moderner uitziet dan bij de start in 2014. Want ja, De Sims 4 mag ondertussen al 5 kaarsjes uitblazen!

Laten we het nu over de nieuwe uitbreiding hebben! Want met een nieuwe update en een nieuwe stijl hoort nu eenmaal een nieuw accessoire-pakket om je sims zelf een moderne look te geven. De Sims 4: Moschino doet waarschijnlijk bij de meeste simmers onder ons een belletje rinkelen. Het nieuwe accessoire-pakket is gebaseerd op de Moschino-capsulecollectie. Moschino is een bekend Italiaans modehuis dat een eigen collectie heeft geïnspireerd op De Sims en die te koop is sinds april 2019. De kledingstukken uit deze collectie zijn vernieuwend en geven je het gevoel dat je zelf gekleed gaat als een virtuele, hedendaagse sim. Enkele elementen komen dan ook terug vanuit de game. Zo kan je een T-shirt kopen van de bekende freezer bunny of de welgekende plumbob.

Van de uitbreiding wordt verwacht dat de inhoud een nieuw, modern tintje geeft aan De Sims, net zoals de laatste grote update. Het hoofdthema van De Sims 4: Moschino is fotografie. Het concept is niet nieuw in De Sims 4 maar wordt nu aangepast. Zo kan je nu kiezen om een ‘freelancer’ te worden. Deze carrière kent 4 manieren om freelancer te zijn: als schrijver, fotograaf, kunstenaar of programmeur. Dit werkt op dezelfde manier als de acteurscarrière uit de uitbreiding De Sims 4: Word Beroemd. Je kiest een klus en verdient hiermee geld. Wanneer je dus werkt kies je volledig zelf. De toevoeging was niet echt helemaal nodig want er bestond al een carrière om schilder of schrijver te worden, maar het blijft wel een leuke toevoeging want nu kan je sim gewoon thuis werken wanneer hij of zij wilt.

Het tweede belangrijke onderdeel is de bouwmodus. In het nieuwe pakket zitten er nieuwe voorwerpen met een specifiek loftthema. De ramen geven een industriële stijl aan je woning en er zijn ook nieuwe neonlampen, felgeel behangpapier en excentrieke sofa’s. Alles is mega extravagant en extreem kleurrijk. De rest van de meubels staan in verband met de fotografie. Zo is er bijvoorbeeld een kamerscherm, een achtergronddoek dat je van kleur kan veranderen en een statief voor je camera. Alles dus om de ideale foto te maken! Daarnaast zijn er eindelijk fotolijstjes toegevoegd zodat je meerdere foto’s op 1 plek kan hangen. De meubels hebben dus een leuke stijl, eentje dat afwijkt op een flamboyante manier. Maar, zoals verwacht, zijn er niet zo heel veel voorwerpen te vinden in de bouwmodus. Dit had net een beetje meer mogen zijn.

De kledingstukken uit de CES, het laatste belangrijke onderdeel uit De Sims 4: Moschino, zijn niet zo modern zoals gehoopt. Ze lijken niet allemaal letterlijk op de Sims capsule-collectie van Moschino. Verwacht dus niet dat alle toegevoegde kledij exacte stukken zijn uit de collectie maar je ziet wel duidelijk dat Electronic Arts zich geïnspireerd heeft door het modehuis. Maar zijn de kledingstukken dan ook echt mooi? Helemaal niet. Behalve als je wilt dat je sim erbij loopt als een falende mode-influencer. Daarbij is het aantal voorwerpen nog steeds vrij teleurstellend, zeker de kledij, al wetende dat het gebaseerd is op een echte collectie. De bestaande collectie telt zelfs meer stukken dan deze uitbreiding. Electronic Arts had duidelijk weer een gebrek aan tijd om iets deftigs te ontwerpen of heeft een heel bizarre modeontwerper ingehuurd.

Als conclusie is De Sims 4: Moschino grotendeels teleurstellend. Het lijkt eerder een accessoire-pakket als slechte reclame voor het modebedrijf. Dit pakket is dan ook het meest teleurstellende van alle accessoire-pakketten die Electronic Arts al heeft uitgebracht. Zelfs voor de die-hard fans onder ons stelt De Sims 4: Moschino niks voor. Zitten er veel voorwerpen in deze game? Nee. Is de freelancer carrière echt nodig om te genieten van de game? Weer is het antwoord nee. Is De Sims 4: Moschino dus de moeite om te kopen? Nogmaals nee. Alle elementen in dit pakket vallen niet per se tegen maar geven niet echt een meerwaarde aan de game. De Sims 4: Moschino zorgt wel voor enkele interessante toevoegingen zoals de excentrieke meubels en de freelance carrière maar deze maken het niet waard om het pakket daarom te kopen. De uitbreiding is eigenlijk overbodig.

Bovendien wachten we nog steeds op nieuws van De Sims 5. De Sims 3 komt al uit 2009 en 5 jaar later was De Sims 4 ontwikkeld. Dat wil zeggen dat technisch gezien De Sims 5 dit jaar zou moeten uitkomen wil Electronic Arts dezelfde deadline halen, maar hierover is nog geen enkele informatie vrijgegeven. De kans dat De Sims 5 dit jaar nog zou uitkomen is vrij minuscuul. We hadden dus allemaal gehoopt op een nieuwe game die waarschijnlijk nog langer op zich zal laten wachten.

Maar niet getreurd! Binnenkort komt Electronic Arts met een nieuwe uitbreiding. Dan is het nu wachten op De Sims 4: Magisch Rijk dat uitkomt op 10 september voor de pc en vanaf 15 oktober voor de consoles. De nieuwe uitbreiding zal je meenemen naar Glimmerbrook, een wereld vol met heksen, toverspreuken en eigen gevaarlijke brouwsels. Een uitbreiding die veel weg heeft van de vampiers en er zeer veelbelovend uitziet.

Recensie: Sims 4 - Moschino | 2 hartjes

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Recensie: De zeven zussen - Storm

  • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen