Recensie: Moving Out | 4 hartjes

Recensie: Moving Out | 4 hartjes

Iedereen moet op een dag het huis uit en hier komen enkele vervelende klusjes bij kijken. De grootste uitdaging is natuurlijk het inpakken van je dierbare meubels en spulletjes. Dit doet iedereen met de nodige bezorgdheid, maar het verhuisbedrijf in deze game denkt daar even anders over. DEVM Games komt met de game Moving Out waarin je heel het huis mag afbreken zolang alle spullen maar op tijd geleverd zijn! Dit zorgt voor de nodige humor ook al klinkt verhuizen in het echt niet zo leuk.

Moving Out begint met een reclame uit de jaren '80 over een verhuisbedrijf. Al snel kom je terecht in een ruimte waarin je de controls van de game even kan uitproberen. Verhuizen klinkt ingewikkeld en veel werk, maar de controls zijn vrij basic. Je kan voorwerpen opnemen, weggooien of gewoon neerzetten. Alles draait rond één doel: spullen verzamelen uit een woning en deze in de vrachtwagen laden binnen de tijd. Als je de deadline niet haalt voor de verhuizing, moet je het level opnieuw proberen. Sommige voorwerpen zijn iets makkelijker dan anderen. Een bloempot is bijvoorbeeld makkelijk mee te sleuren naar de vrachtwagen maar een bed is een iets grotere uitdaging. Gelukkig kan je wel door ramen springen en mag je heel de boel afbreken dat niet mee hoeft naar de nieuwe woning. Elk level heeft ook zijn eigen specifieke opdrachten. Deze zijn bij de eerste keer dat je het level speelt onbekend. Maar dit zorgt ervoor dat je elk level opnieuw kan spelen met die nieuwe uitdagingen in het achterhoofd. Dit kan bijvoorbeeld het meenemen van een levende kip zijn, zien dat alle vazen heel blijven in het huis of gaan snowboarden terwijl je inlaadt. Vergeet ook niet dat alle spullen in de vrachtwagen moeten passen, wat op zich ook al een gepuzzel is bij de verhuizing.

Moving Out is eigenlijk een game die bedoeld is om met twee personen te spelen. Het is net zoals Overcooked, een leuk spel maar des te fijner met meerdere personen. Tegenover andere spelletjes heb je gelukkig geen online-abonnement nodig. Je kan gewoon thuis lekker met twee, drie of vier personen het spelletje uitproberen. Dit wil ook wel zeggen dat er geen online optie is om te spelen. Een element dat echt wel ontbreekt als je de mogelijkheid hebt om met twee verschillende Nintendo Switches te gamen. Alhoewel Moving Out wel zorgt voor de nodige familieruzies, is het een van de betere spelletjes om met meer personen uit te proberen.

De uitwerking van de game is echt prachtig en kleurrijk. Je speelt als grappige figuurtjes waaruit je zelf kan kiezen. Wanneer je ook bepaalde levels uitspeelt, krijg je weer nieuwe bespeelbare personages. Zo is je baas eigenlijk een man opgebouwd uit kartonnen dozen en de chauffeur heeft het hoofd van een toaster. In de huizen zelf zitten ook grappige elementen zoals schildpadden met zonnebrillen op, stukken pizza verspreid over heel de woning of badeendjes in het zwembad. Moving Out is dus een lust voor het oog. De huizen mogen in het begin dan wel op en top proper zijn, na de verhuis zien ze eruit als een chaos. Want wat niet past door de deur moet dan maar via het raam. De boel afbreken staat dan ook centraal in dit spel. Je kan je dus volledig laten gaan samen met je vrienden!

Speel je het spel toch alleen, dan kan het makkelijk repetitief worden. De enige uitdaging is het behalen van medailles. Hoe beter je tijd, hoe beter de medaille. Hier en daar zitten er wel elementen die het ene level iets moeilijker maken dan het andere. Zo zijn er huizen met een zwembad en moet je ervoor zorgen dat je zelf en de verhuisspullen niet nat worden. Of als het net gesneeuwd heeft kan het parcours een stuk uitdagender worden. Maar over het algemeen blijven de levels hetzelfde desondanks dat de omgeving veranderd. Het mist een paar elementen die de game voor een langere tijd leuk zouden maken. Moving Out is het soort van spelletje dat je een paar uur bezig houdt maar daarna verdwijnt het in de kast. Het wordt alleen nog maar bovengehaald voor familiefeestjes. Bovendien is de speelduur kort, buiten als je letterlijk elke extra opdracht wilt behalen.

Daarnaast is Moving Out vrij stresserend en ergerlijk na een tijdje. Soms blijft er weer een meubel vaststeken tegen de deur terwijl je maar een paar seconden overhebt. Eenmaal aan de vrachtwagen kom je meestal ook tot de conclusie dat de laatste sofa er net niet bij past. Vaak staan er onnodige obstakels die de verhuizing net iets vervelender maken. Moving Out is een game waarbij je de joy-cons soms tegen de muur wilt gooien. Zeker als je een bepaald level meerdere keren moet proberen. Het is praktisch onmogelijk om de gouden medaille te halen. De uitdagingen in de game zijn net iets te hard om te winnen. Het lijkt dan ook op het eerste gezicht een game die zich richt op jonge kinderen door de uitwerking ervan. Toch is het spel voor kinderen te uitdagend en te moeilijk. Ook al zijn de controls simpel, Moving Out is helemaal geen kinderspelletje. Vaak moet je op voorhand al een strategie bepalen, want anders sla je makkelijk verstopte voorwerpen over. De moeilijkheidsgraad zorgt er wel voor dat je langer zoet bent. Is er dan een verschil tegenover wanneer je met twee speelt? De levels zijn eenvoudiger als je alleen speelt omdat je minder zware voorwerpen naar de vrachtwagen moet slepen. Toch is het aangeraden om met twee of meer te spelen omdat je dan samen een strategie kan uitwerken.

Moving Out is dus een geweldige familiegame. Het brengt de nodige sfeer in de huiskamer en is leuk om met vrienden te spelen. Zeker omdat veel spelletjes tegenwoordig enkel mogelijk zijn om online te spelen. Maar om alleen uit te proberen is het net iets te saai en herhalend. Sommige levels zijn ook te uitdagend om individueel te behalen. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat je even zoet bent met de game. De extra opdrachten geven soms ook de nodige verandering maar dit is niet echt voldoende om het spel boeiend te houden voor een langere tijd.

Recensie: Moving Out | 4 hartjes

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen