Recensie: Minecraft: Dungeons | 3 hartjes

Recensie: Minecraft: Dungeons | 3 hartjes

Minecraft is een razend populair spel dat over gehele wereld wordt gespeeld sinds 2011. Dungeons is een nieuw actie-avonturenspel, geheel in de stijl van het universum van Minecraft. Eigenlijk zou je het een spin-off kunnen noemen en dan geïnspireerd op klassieke dungeon crawlers. Verenig. Vecht. Overleef!


Met de slogan "Verenig. Vecht. Overleef" beslaat dit nieuwe spel drie uitgangspunten. Zo kan je online (of samen op de bank) gamen met je vrienden en zo jezelf verenigen met in totaal vier spelers. Ook krijgt het vechten een nieuwe impuls door allerlei wapenbetoveringen, ijzersterke harnassen en speciale aanvallen. Deze spin-off game heeft als doel om uiteindelijk de kwaadaardige Arch-Illager te verslaan!

Minecraft Dungeons is volledig in de stijl van Minecraft. Het is daarom erg herkenbaar en zal daarom aantrekkelijk zijn voor de grote fanbase die Minecraft al heeft opgebouwd. Denk aan de vormgeving en details. Ook vecht je tegen dezelfde monsters en is je personage ook redelijk hetzelfde. Gelukkig zijn er wel enkele custom-items om je personage aan te passen aan de Dungeons stijl.


Verder is het spel vrij eenvoudig om te spelen. Het spel vertelt je constant waar je heenloopt, waardoor dit spel voor jong en oud goed te volgen is. Dit is wel het uiterst tegenovergestelde van de normale Minecraft. Bij Dungeons krijg je continu objectives die je moet vervullen, zoals het verwoesten van een soort behekste toverketel of
een ontsnapping uit het moeras. De normale Minecraft wordt juist zoveel geprezen om zijn vrijheid voor de gamer. Juist de objectives zorgen er daarom voor dat Dungeons teveel lijkt op ieder ander spel dat in de winkel te vinden is. Een ander minpunt in het spel is dat het misschien wel te simpel is. Het speelt lekker weg, maar biedt
weinig uitdaging en zal daarom vooral in de smaak vallen bij de jonge
doelgroep van Minecrafters.

Het spel bestaat uit verschillende missies, overzichtelijk vormgegeven op een landkaart. Na het volbrengen van iedere missie keer je terug naar het kamp waar je landkaart te vinden is. Hoe verder je komt in het spel, hoe uitgebreider je kamp wordt. Zo krijg je onder andere een eigen blacksmith op je kampterrein om jou te voorzien van de nieuwste wapens. In het spel kan je wapens vinden en je kan ze kopen bij de blacksmith. De sterkere wapens zorgen ervoor dat de volgende missies beter gaan, want hoe verder je komt met de missies, hoe sterker de vijanden worden.

Al met al is Minecraft Dungeons een vermakelijk spel in de geliefde Minecraft-stijl dat lekker wegspeelt, maar het mist hier en daar toch wat uitdaging.

Recensie: Minecraft: Dungeons | 3 hartjes

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: De zeven zussen - Storm

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen