Recensie: De Sims 4: Uitgebreid Breien | 5 hartjes

Recensie: De Sims 4: Uitgebreid Breien | 5 hartjes

Breien wordt vaak als een hobby gezien die enkel nog door de oudere generatie wordt uitgeoefend. Je denkt dan ook al snel aan die oude, spuuglelijke truien die je oma elk jaar maakt voor Kerstmis. Waarom zou het dan het ideale uitbreidingspakket zijn voor De Sims? Electronic Arts probeert breien weer hip te maken! De Sims 4: Uitgebreid Breien is een droom voor elke speler die houdt van opfleurende naaiwerkjes!

De nieuwe uitbreiding is uniek omdat spelers zelf konden kiezen wat Uitgebreid Breien moest bevatten. In een eerste enquête konden simmers kiezen welk thema het pakket moest zijn. Zo was er een optie voor iets in de sfeer van Halloween of sport. Veel van deze keuzes bestonden eigenlijk al en veel simmers wilden blijkbaar iets volledig nieuw. Uiteindelijk wilde de meerderheid gaan voor een leuke, klassieke hobby: breien. Bij de tweede enquête gaf Electronic Arts een lijst van mogelijke voorwerpen die ontworpen konden worden, waaronder meubels en andere leuke decoratie. Een aantal van deze voorwerpen zijn dan ook gerealiseerd in dit kleurrijke pakket! Maar wat heeft de nieuwe uitbreiding nu eigenlijk te bieden?

Alles draait rond 1 voorwerp: het breimandje. Door dit in de inventaris van je sim te steken, kan die letterlijk elk voorwerp breien. Omdat de Sims een absurd spel is, zijn de mogelijkheden om te breien eindeloos. Zo kan je een brievenbus met bloemetjes maken, een pot met planten om omhoog te hangen, speelgoed in de vorm van leuke diertjes en natuurlijk kledij. Hoe hoger het level van je sim, hoe meer hij of zij kan breien. In het begin zullen de breiwerkjes gaten bevatten en er niet echt mooi uitzien. Maar naarmate je sim meer bijleert, hoe mooier de werkjes worden. Bovendien zorgt de uitbreiding ervoor dat er een nieuw doel beschikbaar is: Breikoning(in). Als je alle opdrachten weet te voltooien, kom je er al snel achter dat Electronic Arts een easteregg in de game heeft gestoken. Je kan als beloning het rode, schattige figuurtje uit de gekende game Unravel breien!

Bij Uitgebreid Breien zijn er ook compleet nieuwe elementen toegevoegd. Je sims konden al eerder zelf voorwerpen maken. Denk bijvoorbeeld maar aan de houtsnijbank of schilderijen. Maar de grote vraag is natuurlijk waar je met al die spullen heen moet? Vanaf nu kan je online winkelen op 'Fopsy'. Fopsy is een soort van tweedehandswinkel op het internet waar je zelfgemaakte spullen kan kopen of verkopen. Zo verdien je een extra zakcentje om je eigen hobby's te kunnen blijven onderhouden. Want breiwol is natuurlijk niet gratis! Op zich heeft het accessoirepakket dus niet echt een nieuw fenomeen toegevoegd aan de game, maar krijg je wel de interessante website Fopsy!

Daarnaast zijn er ook leuke, nieuwe meubels ontworpen om je huis mee op te fleuren . Je sim kan vanaf nu relaxen en breien in de schommelstoel. Op zich verwacht je als speler alles in de stijl van het huis van je grootouders, maar in werkelijkheid is het veel beter! Alles is in felle blauwe, gele en roze kleuren. Het zou natuurlijk de Sims niet zijn als er geen uniek ontworpen meubels zouden zijn. Zo is er een leuk bureautje voor in je hobbykamer of een poef die je zelf kan maken. Er zit ook een zetel bij die perfect past bij de schommelstoelen. Het fijne is dat alle interieurspullen zowat dezelfde stijl hebben en dus alles op een bijzondere manier te combineren valt in je woning (ook al lijkt dit niet zo). Maar Uitgebreid Breien bestaat vooral uit voorwerpen die niet interactief zijn. Zoals een mandje met wol of een karretje met knutselmateriaal. Naast dit alles is er ook decoratie voor aan de muur. Natuurlijk allemaal in dezelfde stijl als de meubels.

Op het eerste gezicht zou je denken dat breien alleen bedoeld is voor de oudere generatie in de Sims. Maar niets is minder waar. Het is zelfs mogelijk voor jonge kinderen om te breien. Een leuk extra is dan ook dat ze hun eigen speelgoed kunnen maken! Zo zijn er schattige knuffels in de vorm van een schildpad of een pinguïn met een muts!

Op het vlak van kledij is er in dit pakket niet veel toegevoegd. Voor vrouwelijke sims is er bijvoorbeeld maar 1 nieuw kapsel. Maar het is natuurlijk de bedoeling van Uitgebreid Breien om je kledij zelf te maken. Zo kan je leuke mutsen en sokken maken. Maar, en dat is wel zonde, je kan deze kledij pas dragen als je een bepaald level van vaardigheden hebt verdiend. Je moet dus een heleboel breien vooraleer je je eigen, zelfgemaakte truien kan aandoen.

Uitgebreid Breien bevat dus veel inhoud voor een klein uitbreidingspakket. Het is verfrissend en een leuke hobby om geld mee te verdienen in de game. Alhoewel het een beetje lijkt op schilderen of kleien, kan je heel nieuwe voorwerpen maken om je huis mee op te fleuren. Je kan als speler wat decoratie maken voor je woning of kledij om je sim warm te houden voor in de winter. De opties zijn eindeloos. Wel een gemiste kans in dit pakket is wildbreien. Het zou leuk zijn geweest om overal vreemde breiwerkjes te kunnen ophangen.

Er is wel nog een klein, bizar puntje in de nieuwe uitbreiding. Als je sim zit te breien, verschijnt er een wit vlak onder de breinaalden. Dit veranderd stilletjes aan in het breiproject dat je sim van plan is. Toch toont dit eigenlijk aan dat er bij het maken van Uitgebreid Breien weinig op de details gelet is. Op zich is dit niet erg of ingrijpend, maar resultaat van slechte afwerking. Wat vreemd is voor een pakket dat klein is en weinig echte ingrijpende veranderingen bevat. Het is dan ook een doorn in het oog als je telkens je sim ziet breien.

Electronic Arts komt dus met een leuk accessoirepakket dat veel simmers onder ons zal kunnen bekoren. Het geeft je sim niet alleen nieuwe, leuke activiteiten om te doen maar zorgt ervoor dat je ook een zakcentje kan verdienen. Bovendien kan je je zelfontworpen breiwerkjes gebruiken als kleurrijke decoratie. Je klikt gewoon op het breimandje en je sim kan aan de slag gaan! Weet je dus niet welk accessoirepakket je moet kiezen, ga dan voor Uitgebreid Breien! Want het biedt meer dan op het eerste gezicht lijkt!

Recensie: De Sims 4: Uitgebreid Breien | 5 hartjes

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen