De leukste games op de Nintendo Switch om samen te spelen

Wij zijn gek op het spelen van games. Zo zijn er ontzettend veel leuke en diverse spellen te spelen op de Nintendo Switch. Gamen kan soms een eenzame bezigheid zijn, terwijl het juist ontzettend leuk is om games samen te spelen! Gelukkig bestaan er genoeg leuke games voor de Nintendo Switch die je samen kunt doen. En in tijden dat je misschien minder kan doen buiten de deur kan je er een feestje van maken binnen. Door met elkaar spelletjes te spelen en natuurlijk elkaar proberen te verslaan! Wij hebben de leukste games voor jullie onder elkaar gezet.

Mario Kart 8 Deluxe

De Mario Kart spellen zijn ondertussen een echte klassieker, maar nog steeds ontzettend leuk om samen te spelen! In Mario Kart 8 kun je weer racen tegen verschillende bekende karakters uit de Mario games op verschillende circuits. Door het gebruik van speciale voorwerpen kun je tegenstanders dwarsliggen en je kunt gebruik maken van antizwaartekracht-zones waarbij je over muren en plafonds kunt racen voor extra snelheid. De beginnende racer kan gebruik maken van de stuurhulpfunctie zodat je op de baan blijft. In dit spel kun je het opnemen tegen je vrienden. Als je met zijn tweëen wil spelen dan kun je beiden een Joy-Con controller vasthouden en daarmee racen via het LCD-scherm. Als je met vier vrienden wil racen dan moet je het scherm in de daarvoor bestemde Nintendo Switch houder zetten en kun je met gesplitst scherm tegen elkaar racen. Maar wat deze Mario Kart zo bijzonder maakt is dat het veel ingewikkelder in elkaar zit dan het oudere spel. Het maakt nu namelijk echt uit welk karakter je kiest want die hebben allemaal een andere gewichtsklasse en dus een ander effect op de race. Daarnaast maak je voor elke race een nieuw karretje aan. Dit doe je door je wagen, wielen en parachute te kiezen. Ook dit heeft effect op bijvoorbeeld gewicht, wegligging en snelheid. Wat het spel extra leuk maakt doordat je alle combinaties wil proberen. Je speelt ook naarmate je meer punten verdient steeds nieuwe onderdelen vrij. Maar het leukste is natuurlijk om met je vrienden of vriend te spelen en dan elkaar beschieten en van de weg af rijden. Lachen en vloeken gegarandeerd! 

Bron: Nintendo

Super Mario Party

Ook Super Mario Party is een bekend spel van Nintendo en uitermate geschikt om in co-op te spelen! In het vernieuwde Super Mario Party is de originele bordspelstijl vernieuwd en bevat het nu meer strategische elementen, zoals specifieke dobbelblokken voor elk personage. Het spel bevat ook nieuwe manieren om te spelen, zoals minigames die je met de Joy-Con-controller kunt spelen. Je kunt Super Mario Party met maximaal 4 spelers spelen, waarbij je om en om de beurt krijgt, waarbij je zo snel mogelijk over het bord moet racen en naar sterren moet zoeken. Het spel doet je denken aan een bordspel zoiets als 'mens erger je niet!' en na elke beurt komt er een minigame die je kan spelen. Er zijn ontzettend veel verschillende minigames en die variëren van ieder voor zichzelf, teams maken of 1 tegen 3. Ontzettend leuk dus om te doen! Je kan dit spel ook online spelen met andere spelers wereldwijd.

Bron: Nintendo

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

In dit spel ga je met Mario, Luigi, Peach en Toad op avontuur om Sprixieland te redden. Je kunt de Sprixie-prinses en haar volgers in je eentje of met maximaal drie andere spelers redden. Mario heeft al verschillende vormen aangenomen in de spellen die zijn verschenen, maar in Super Mario 3D World + Bowser’s Fury is het voor Mario tijd om een angstaanjagende nieuwe kattengedaante aan te nemen. Hij heeft alle hulp nodig die hij kan krijgen, want Bowser is gigantisch geworden en zijn stoppen zijn doorgeslagen. In de nieuwe spelstand Bowser's Fury moet je het met Bowser Jr. opnemen tegen zijn woeste vader om hem te stoppen! Super Mario 3D World werd oorspronkelijk voor de Wii U uitgebracht, maar bevat verschillende extra's voor de Nintendo Switch.

Lees hier onze recensie.

Bron: Nintendo

Kirby Star Allies

In dit spel is het aan Kirby en zijn vrienden om Dream Land te redden. Je kunt in de game vijanden bij je laten aansluiten als je ze met hartjes raakt.Op die manier kun je een groep van vier personages samenstellen. Kirby Star Allies bevat daarnaast nieuwe kopieervaardigheden. Laat je meest creatieve aanvallen zien met de kunstenaarkracht, of vang je vijanden in een web met de spinkracht. Vul je kopieervaardigheden aan met elementen als wind, water, vuur en elektriciteit. Je kunt kopieervaardigheden ook aan je bondgenoten geven of uitlenen om ze sterker te maken of om bepaalde puzzels op te lossen. Je kunt het spel samen met in totaal vier spelers spelen. 

Bron: Nintendo

Overcooked: All You Can Eat

In dit chaotische spel moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk gerechten weet te maken. Overcooked: All You Can Eat is de definitieve editie en bevat Overcooked!, Overcooked! 2 en alle extra content! Er zijn honderden levels die je kunt spelen, waarbij je in steeds uitdagendere en hilarische keukens terechtkomt. En dit alles kun je in co-op spelen!

Bron: Team17 Digital

Rayman Legends

Rayman, Globox, en de Teensies wandelen door een betoverd bos en ontdekken een mysterieuze tent gevuld met allerlei boeiende schilderijen. Wanneer ze goed kijken, merken ze dat elk schilderij het verhaal van een mythische wereld vertelt. Terwijl ze aandachtig kijken naar een schilderij dat een middeleeuws landschap afbeeldt, worden ze plots in het schilderij gezogen. Zo betreden ze de magische wereld en kan het avontuur beginnen. Je kunt Rayman Legends in totaal met 4 spelers spelen!

Bron: Ubisoft

Lees ook: Games met goede verhaallijnen

Nieuwste artikelen

  • Top 12 erotische speelfilms

  • Virgin River seizoen 3 alles wat je wil weten

  • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

  • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

  • Lucinda Riley auteur van De Zeven Zussen is op 55-jarige leeftijd overleden

Gerelateerde artikelen

  • De favoriete (bord)spellen van de redactie

  • Beste games uit 2019 tot nu toe

  • 5 games voor elke fantasie- en verhaalliefhebber

  • Wreck-it Ralph (DVD)

  • Games met goede verhaallijnen

Zoek in artikelen