Recensie: De Sims 4: Industriële Loft Kit | 2 hartjes

Recensie: De Sims 4: Industriële Loft Kit | 2 hartjes

Het is alweer een tijdje geleden dat Electronic Arts de kits introduceerde. De eerste versies waren toen helemaal geen succes. De inhoud werd als veel te realistisch beschouwd en leek weinig interesse op te wekken. Er zijn dan ook maar weinig simmers onder ons die houden van stofzuigen in het echte leven, laat staan in een videogame. Electronic Arts komt nu dus met een geheel nieuwe kit, namelijk de 'Industriële Loft Kit'.  

De nieuwe kit kende direct al een 'slechte' start omdat het eerder werd vrijgegeven op Steam dan gepland was. Het gebeurt wel eens vaker dat er een logo lekt, maar een compleet speelbare kit was voor velen toch een verrassing. De uitbreiding was dus te downloaden voor twee korte uurtjes en sommige simmers vlogen er dan ook direct in. Maar wat zit er nu in die nieuwe Industriële Loft Kit?  

De kit bestaat uit 23 items bruikbaar in de bouwsectie. Het gaat hier dus niet om kledij maar enkel om meubilair. Deze items zijn allemaal geïnspireerd op het moderne loftleven, een thema dat nog ontbrak in de Sims. Omdat het hier gaat over een heel kleine uitbreiding zijn de kleurencombinaties beperkt tot vooral zwart, bruin en lichte accentkleuren. De kit is dus vooral verleidelijk voor simmers die dol zijn op het inrichten van appartementen. Maar is de inhoud de prijs nu waard?  

In totaal krijg je onder andere een tapijt, decoratieve buizen, lampen, een complete inrichting voor een woonkamer en een slaapkamer, planten en vreemde decoratie voor je muur. Allereerst is de decoratie niet echt iets waarvoor je de nieuwe kit moet kopen. De plantenbakken zijn bombastisch en nemen veel plaats in. Bovendien zijn de details ervan slecht uitgewerkt. De buizen zijn ook vrij nutteloos en hangen meer in de weg, ook al passen ze wel binnen de stijl. Ze zijn mogelijks interessant als je een gevangenis wil bouwen of iets dergelijks. De muurschildering heeft daarentegen wel bijgevoegde waarde. Het is leuk als je een grote, kale muur wil opvullen. Met andere woorden ontbreekt er wat creativiteit als het over de decoratie gaat. Electronic Arts heeft duidelijk meer tijd in het meubilair zelf gestoken.  

Voor de inrichting van de woonkamer en de slaapkamer is er wel wat meer variatie. Het bed en de stoel passen bijvoorbeeld perfect binnen het thema van de kit. Het enige probleem is dat de items nogal vrij simpel blijven en sterk lijken op voorwerpen die al te vinden zijn binnen de game. De kit is dus enkel interessant als je naar iets specifieks op zoek bent of omdat het echt je ding is. Voor de rest blijft de Custom Content (CC) nog steeds heersen binnen de wereld van de Sims. Want waarom zou je betalen voor items terwijl Electronic Arts ook gratis, zelfgemaakte en zoveel mooiere meubels toelaat? Zolang de kits niet origineel worden, zal dit ook geen succes kennen.  

Het grote probleem van deze kits is dat je veel betaald voor wat je maar krijgt. Inhoudelijk gaat het telkens om zeer weinig items en kan je voor enkele euro's meer al veel interessantere pakketten krijgen. Het is dan ook vreemd dat Electronic Arts niet met meer creatieve ideeën op de proppen komt. Meubilair is overal te downloaden van het internet dus waarom wordt er niet meer gefocust op activiteiten? Stofzuigen was misschien geen succes, maar er zijn een heleboel andere dingen die leuk kunnen zijn in de Sims.  

Daarnaast is er ook kritiek op de promotiecampagne vanwege twee redenen. Ten eerste tonen de bijhorende screenshots meer items dan er daadwerkelijk in de kit zitten. Dit is standaard het geval bij veel uitbreidingen van Electronic Arts. Ten tweede toonde de coverfoto van de kit origineel een totaal ander raam dat veel beter uitgewerkt was. In realiteit krijg je binnen deze kit een bouwitem dat eigenlijk sterk lijkt op de ramen die al in de basisgame zitten. Je betaalt met andere woorden voor een raam dat je al min of meer bezit. Er was duidelijk sprake van een valse advertentie en hierop kwam veel reactie. De gekende video met het mooie, industriële raam (die Electronic Arts postte in augustus) is dus fake. Het gaat hier niet om een klein detail, integendeel, deze fout viel direct op bij veel fans van de Sims. Of het een bewuste fout is, is niet geweten. Het raam is waarschijnlijk een versie dat uiteindelijk niet ontwikkeld is geweest.  

Is er dan wel iets dat het waard maakt om de kit te kopen? Zoals eerder gezegd zijn de ramen te simplistisch tegenover wat Electronic Arts beloofd had. Maar hetgeen wat het pakket echt interessant maakt is de glazen doorgang. De Sims bevat veel leuke deuropeningen in smalle en brede vormen, maar deze nieuwe doorgang springt er wel uit. Het bevat langs beide kanten en bovenaan glas wat het leuk maakt voor de inrichting van open appartementen. Veel simmers kopen het pakket dus enkel voor dit item dat toch wel redelijk populair werd.   

Naast deze nieuwe kit komt Electronic Arts gelukkig nog met een nieuwe update voor de uitbreiding 'Wellnessdag'. Dit was een van de eerste pakketten die werd ontwikkeld voor de Sims 4 en draaide vooral rond yoga en meditatie. Vanaf nu kan je gebruik maken van gezichtsmaskers en nagellak. Zo kan je een manicure boeken in een wellness en krijg je de keuze uit een heleboel verschillende kleurtjes. Voor sommige simmers is dit pakket dus plots wel een aanrader. Dit vat zowat de laatste trends samen in de wereld van de Sims.  

De vraag is nu of de Industriële Loft Kit beter is dan zijn voorgangers? Het antwoord hierop is dubbelzinnig. De nieuwe kit straalt al meer klasse uit dan Alles Aan Kant Kit of Retro Outfit Kit, maar de inhoud is daarentegen wel duur voor wat je ervoor krijgt. Het enige item dat echt interessant is, is de glazen doorgang. Maar dit alleen maakt het niet waard om de kit te kopen. De kits lijken dan ook niet echt populair als je gewend bent om te spelen met CC die gratis en legaal te vinden is op het internet. Daarnaast is de stijl gewoonweg niet mooi of aantrekkelijk. De decoratie is bombastisch en de meubels lijken sterk op wat er al verkrijgbaar is. 

Recensie: De Sims 4: Industriële Loft Kit | 2 hartjes

Nieuwste artikelen

  • Broeinest - van Sambeek

  • Hine - Lotte Kok

  • Recensie: Soof 3

  • Dode hoek - M.W. Craven

  • Goede hoop - Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen