Het resultaat: week 7

Tilburg. Ik was er nog nooit geweest. Maar eens moet de eerste keer zijn, toch? Mijn eerste keer was afgelopen weekend, voor een vrijgezellenfeestje. Waarom Tilburg? Geen idee. We moesten toch érgens heen. Een feestje moest het worden en dat was het zeker! Zelfs zonder Carnaval. Goed voor de lijn? Nee. Dat: Zeer. Zeker. Niet.


Jáááááá, ik schreeuw het van de daken: “Ik ben 1,1 kilo afgevallen deze week!” Ik ben er zó blij mee. Dit had ik echt even nodig na de plus op mijn weegschaal vorige week. Want ondanks dat ik de plus toen wel aan had zien komen, is het natuurlijk véél fijner om een minnetje te spotten. Ook in omvang ben ik weer wat kwijt: zowel bij mijn borst als mijn heupen -1 centimeter. Joepie!

Toch was het wel weer een week met uitdagingen. Het lijkt wel of alle feestjes in de korte maand februari gepropt zijn. Supergezellig, alleen niet zo goed voor de lijn!

Allereerst had ik op zaterdag een vrijgezellenfeestje waar, naast het pimpen van slippers, heel veel lekkers bij kwam kijken. Na het “Surprise!” moment hadden we een zelfgemaakte high tea bij de bride-to-be thuis: heerlijke sandwiches, scones, chocoladetaart, champagne… Jummie! Ik had met opzet licht ontbeten en geen tussendoortje genomen, zodat ik lekker mee kon doen met de high tea en dit als lunch kon tellen. Ik heb wel een ieniemienie stukje van de chocoladetaart geproefd - meer kon je eerlijk gezegd ook niet op van deze machtige taart - en hij was finger lickin’ good! Voor de liefhebbers: het recept kwam uit de laatste Allerhande. Tijdens het ‘slippers pimpen’ kregen we lekkers aangeboden in de vorm van snoepjes en koekjes, maar dit heb ik allemaal vriendelijk afgeslagen. Als avondeten heb ik wel lekker drie gangen meegedaan: vooraf een Thaise currysoep, als hoofdgerecht een vegetarische tompouce (bladerdeeg met geitenkaas, noten en spinazie) en patatjes met mayonaise en toe, tja, hoe ga ik dat nu eens uitleggen? Heel origineel en super lekker, maar het laat zich het beste omschrijven als een ‘plateau rommel’ (zoals je op de foto ook kunt zien). Zo’n toetje als dit heb ik nog nooit eerder gezien. Het was een groot bord - om te delen - met daarop: stroopwafelijs, chocolade ijs, Viennetta, vers fruit, kleine Magnums, stukken verse cheesecake en spekjes. Een toetjesdroom, waar ik maar al te graag mijn joker voor in wilde zetten! Mijn alcoholconsumptie binnen de perken van drie glazen houden was voor mij echter een onmogelijke taak dit weekend. Ik zei dan ook “Houdoe” tegen deze gedachte en heb gewoon genoten zonder hier verder bij stil te staan. Ik heb tenslotte niet elke week een vrijgezellenfeest.


Van het ene feestje rolde ik letterlijk in het andere feestje. Mijn moeder is 65 geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden! Op zondag hadden we een heerlijke tapas lunch gepland met een groep familie en vrienden. In het Bed & Breakfast in Tilburg (waar we met het vrijgezellenfeestje geslapen hebben) heb ik wel gewoon ontbeten: een heerlijke verse croissant met jam, een yoghurtje en twee gekookte eieren - van een avond dansen krijg je honger! ’s Middags met de tapas heb ik ook gewoon alles gegeten, alleen heb ik er daarna voor gekozen om geen avondeten te nemen (dat had er überhaupt ook niet meer bijgepast). Ik heb genoten van een gezellige middag vol heerlijk eten!

Om dit feestweekend te compenseren heb ik de eerste en de laatste paar dagen van de week heel strikt het BodieBoost-programma gevolgd. En dat heeft gelukkig zijn vruchten afgeworpen!

Doel voor volgende week:
Volgende week heb ik weer een gezellig feestweekend voor de boeg. Op vrijdag een trouwerij, op zaterdag een high tea en op zondag een verjaardag. Ik wil proberen dezelfde tactiek aan te houden als die van afgelopen week en hopen dat het weer zal werken. Wel heb ik voor volgende week wat meer beweegmomenten ingepland: twee keer hardlopen en een softbaltraining. We will see…



Voorbeeld van een BodieBoost dag: Ontbijt: halfvolle bananenkwark (1 portie zuivel) met 3 mandarijnen (1 portie fruit) en een grote mok groene thee. Tussendoor: een cappuccino (0,5 portie zuivel) en een appel (1 portie fruit). Lunch: half volkoren stokbrood (1 portie koolhydraten) met geitenkaas (1 portie zuivel), walnoten (1 portie eiwit), rucola (1 portie groenten) en honing (smaakmaker) en een flesje water. Avond: pastasalade met fusilli (1 portie koolhydraten), walnoten (1 portie eiwit), paprika, mais, komkommer, zongedroogde tomaten, olijven en spinazie (1 portie groenten) en honing (smaakmaker).

BodieBoost

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (5 stemmen)
  • Omschrijving:

    BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

    De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

    - makkelijke te volgen weekmenu's
    - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
    - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
    - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
    - recepten zijn snel en simpel te maken
    - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Shoptip: Sinterklaascadeautjes onder de 10 euro

  • Shoptip: 10x party proof jurken

  • Let’s Boost!

  • Shoptip: 10x moederdag-cadeaus onder de 10 euro

Zoek in artikelen