Verslag: Spellenspektakel Eindhoven

Afgelopen weekend bezocht ik namens Chicklit het Spellenspektakel in Eindhoven. Tijdens de 24e editie van Het Spellenspektakel werd wederom een groot aantal activiteiten op het gebied van gezelschapsspellen aangeboden. Naast een groot aanbod in nieuwe en tweedehands spellen gaven spelverenigingen acte de presence en toonden spelontwerpers hun nieuwe, vaak verrassende, aanbod. Het beursgebouw was voor de gelegenheid ingericht met diverse stands waarin men spellen kon kopen en waar uitleg werd gegeven over de spellen. En het moet gezegd, het aanbod was overweldigend te noemen. 

Naast bekende spellen zoals bijvoorbeeld Kolonisten van Catan en Monopoly  werden er meer obscure spellen aangeboden, die je stuk voor stuk kon proberen in de daarvoor neergezette tafeltjes. Zelf probeerde ik de grote versie van een nieuw leeuwenspel uit, om te kijken of de Goedheiligman het dit jaar wellicht op zijn lijstje kon zetten. Door de goede uitleg en de grote versie werd het uitproberen een grappige (en belangrijk, vrijblijvende) ervaring en dat uiteindelijk de keuze toch op enkele andere spellen viel, maakte hierin niet uit.  Dat is zeker een verschil met een gewoon bezoekje aan een spellen winkel, waarin het uitgebreid uitproberen van een spel vaak niet mogelijk is. Voordeel aan het kunnen uitproberen van de spellen was dat vaak snel duidelijk werd of iets aansprak, maar ook dat je een potje bij anderen kon meekijken. En dat was zeker mogelijk. De algehele sfeer op het Spellenspektakel was namelijk erg ontspannen, met overal gevulde tafeltjes en serieus kijkende, dan wel lachende mensen, afhankelijk van het type spel. Voor de kinderen was er voorzien in een groot kinderplein, waarin ze zelf een, jawel, spel mochten knutselen of anderszins werden vermaakt. Ook aan oppas / opvang was daarbij gedacht, dus ook de ouders konden flink aan de spelletjes. Jammer genoeg was het overal enorm druk, waarbij er lange rijen stonden voor de sanitaire voorzieningen en het restaurant. Jammer, want een deel van lol van zo'n beurs zit toch ook wel in het (gemakkelijk verkrijgen van) eten en drinken. Dat was daarmee wel een minpuntje te noemen. Ook het feit dat er betaald moest worden voor de garderobe en de toiletten naast de toegangsprijs was wat flauw. 

Toch is het Spellenspektakel naar mijn mening al met al een leuke beurs om eens te gaan bezoeken, zeker met kinderen erbij. Op naar de 25e editie.

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: De Laatste Liefdesbrief

  • Recensie: De jongen die ontsnapte

  • Dagboek van Cassandra Clare II: backstage bij City of Bones

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen