• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Doorgeslagen RECENSIE

Het is een goede thriller, de personages zijn goed uitgewerkt en het plot is verrassend.

Het boek komt zeker overeen met mijn verwachtingen, je weet van tevoren dat het verschil van aanpak door werkervaringen en persoonlijke eigenschappen gaat botsen binnen het recherche team maar tegelijkertijd leren de collega’s ook heel veel van elkaar en door de samenwerking komen ze steeds dichter bij de dader.

De schrijfstijl is heel prettig en duidelijk en de korte hoofdstukken zijn prettig. De schrijfster ken ik niet maar schrijft duidelijk en legt ook de termen uit binnen de recherche.

Janet Scott is het personage dat mij het meeste aanspreekt, ze werkt heel graag bij de recherche, heeft geen ambities om hogerop te komen en wil haar werk graag combineren met haar gezin. Verder probeert ze de jongere Rachel met haar werkervaring te laten groeien binnen het korps.

Eind juni 2015 verschijnt het volgende deel over Janet en Rachel, dat zou ik best graag willen lezen. Eerst maar eens een aflevering van de TV-serie Scott & Bailey kijken!

Ik zou het boek zeker aanraden, ook al heb je de TV-serie niet gezien, je zit snel genoeg in het verhaal en speurt mee hoe het recherche team verder puzzelt op zoek naar de dader.

Ik zou het boek een 8 geven, het leest heel vlot, ik vond het plot verrassend en vooral het reilen en zeilen binnen een recherche team is interessant om te volgen.

Doorgeslagen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer een tiener vermoord wordt aangetroffen in een armoedige flat, is haar moeder kapot van verdriet. Jaren geleden heeft ze dit kind toevertrouwd aan Jeugdzorg, maar het meisje is afgegleden in een milieu van drugs en vage types en nu tragisch aan haar einde gekomen. Voor rechercheurs Janet Scott en Rachel Bailey is deze zaak de eerste keer dat ze samenwerken en het verschil in hun karakters maakt het er niet makkelijker op. Maar ze zullen wel moeten: er loopt een moordenaar rond in Manchester, en misschien vinden ze die dichter bij huis dan ze kunnen vermoeden...

Meer info

Toegevoegd door: