• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De selectie RECENSIE

Dit boek is een ware guilty pleasure. Het is geen origineel verhaal, het is niet bijster goed geschreven, maar wel heel verslavend! Ik vond het boek eigenlijk nog veel leuker dan ik van tevoren gedacht had. ik kon het maar moeilijk wegleggen.

De Selectie gaat over kroonprins Maxon. Hij is op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat. Om zijn prinses te vinden is de selectie opgezet. Een soort wedstrijd die veel weg heeft van het tv-programma The Bachelor. Persoonlijk lijkt het mij geen straf om mee te doen aan de selectie. Prins Maxon is charmant, knap en ook nog heel lief! Hij was mijn favoriete personage

America Singer besluit zich, onder druk van haar moeder, aan te melden voor de selectie. Ze heeft eigenlijk al 2 jaar een geheime relatie met Aspen, maar omdat ze de kans heel klein acht dat ze wordt uitgekozen, besluit ze haar moeder tegemoet te komen en zich aan te melden. Wanneer America uit alle duizenden aanmeldingen wordt uitgekozen om mee te doen, kan ze haar ogen niet geloven.

Een minpunt aan dit boek vond ik de driehoeksverhouding die ontstaat tussen America, Maxon en Aspen. Ik vind driehoeksverhoudingen altijd vrij ongeloofwaardig omdat ik me niet kan voorstellen dat het in het echte leven zou kunnen gebeuren dat je gevangen zit tussen twee liefdes en dat je dan ook echt niet weet wie je moet kiezen.

De Selectie vindt plaats in een dystopische setting (dit is de reden waarom dit boek ook wel wordt vergeleken met The Hunger Games). Hoewel dystsopisch? Ilea is geen nare wereld om in te leven. Het enige gevaar komt van de rebellen, die zo nu en dan het paleis aanvallen. Wat daar de precieze reden van is wordt niet echt uitgebreid besproken. Wellicht komt dat in latere boeken nog meer aan bod.

Wie gaat America kiezen? Wordt het de kroonprins of haar jeugdliefde? En wie kiest Maxon? Wie gaat de selectie winnen? Hoe gaat het verder met alle meisjes? Ik ga zeer binnenkort het tweede deel in deze serie: De Elite lezen. Dan hoop ik antwoord te krijgen op deze vragen.

De selectie

 • Auteur:

  Kiera Cass
 • Verschenen:

  1 juli 2014
 • Uitgave:

  ISBN 9789000338344
  Uitgever Van Goor
  272 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The selection
 • Ondertitel:

  Selection-trilogie 1
 • Uitgever:

  Van Goor
 • Genre:

  Young Adult
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (41 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
  America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Meer info