• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Bakken voor je leven RECENSIE

Vijf totaal verschillende mensen doen mee met een bakwedstrijd, uitgeschreven door supermarktketen Eaden. Iedere deelnemer komt met haar/zijn achtergrond en met al lezende wordt met hen kennis gemaakt. Sommige deelnemers worden uitgebreider beschreven al de ander, dat maakt het verhaal pakkend, over de een is meer te schrijven dan over de ander. De hoofdstukken beginnen met een recept uit een bakboek, waar de wedstrijd ten grondslag aan ligt. Het bakproces is beeldend geschreven zodat de baksels haast van de bladzijde geroken kunnen worden.

De meeste personages komen sympathiek over en voor de andere kreeg ik meer begrip. Het verhaal over Jenny vond ik het mooiste verhaal en stiekum hoopte ik dat zij zou winnen. Het is een mooi boek, eerst moest ik even wennen, maar toen ik er eenmaal in zat, kon ik het niet meer wegleggen.

Bakken voor je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als supermarktketen Eaden een bakwedstrijd uitschrijft, stromen de aanmeldingen binnen. In de finale staan vijf deelnemers die elk hun eigen reden hebben om te bakken.
  Jenny probeert haar lege huis te vullen, Claire wil een beter leven voor haar dochtertje, Mike hoopt zijn dochters te bereiken na de dood van hun moeder, Vicky wil bewijzen dat
  ze wél een goede moeder is en Karen wil koste wat het kost perfect zijn in alles wat ze doet.
  Maar net als de originele ‘Mrs. Eaden’ komen de deelnemers erachter dat perfect gebak geen garantie is voor een perfect leven…

Meer info

Toegevoegd door: