• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Over de schreef RECENSIE

Ik mocht voor Chicklit.nl deelnemen aan de leesclub 'Over de Schreef' van Karen Rose. 

Over de Schreef is een lekker dikke pil van meer dan 600 pagina's. Spanning en romantiek wisselen elkaar af in een boek wat zich maar moeilijk laat weg leggen. Het leven van rechercheur Stevie Mazzetti is voortdurend in gevaar. Een meedogenloze moordenaar heeft het op haar gemunt en voert in hoog tempo aanslagen op haar leven uit. Stevie heeft in haar leven al veel ellende meegemaakt, ze heeft 8 jaar geleden haar man en haar zoontje verloren in een gewelddadige maar zinloze overval. Maar was die overval wel zo zinloos, of was er wel degelijk een doel? En was degene die werd veroordeeld voor de overval wel de echte dader. Er ontstaan steeds meer vragen en via minstens drie verhaallijnen wordt je als lezer het verhaal ingezogen. De verhaallijnen worden vanuit verschillende perspectieven uitgewerkt, als lezer leer je het verhaal vanuit de gedachtegang van een aantal personages. Stevie en haar dochtertje Cordelia vechten voor hun leven en worden daarin bijgestaan door Clay, een vindingrijke detective die veel meer van Stevie houdt dan goed voor hem is. In het boek verschijnen veel personen, af en toe lastig om uit elkaar te houden, een aantal van hen komen ook in eerdere boeken voor, toch is dit boek goed als stand-alone te lezen. Het boek leest vlot weg, de spanning blijft er steeds goed in zitten, de 600 pagina's zijn uit eer je er erg in hebt!

Over de schreef

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hij slaat toe, nietsontziend en angstaanjagend
   
  Rechercheur Stevie Mazzetti heeft al zoveel tegenslag gehad, dat wens je niemand toe. Maar ze is een vechter met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Als ze erachter komt dat een oud-collega zich in de nesten heeft gewerkt, wil ze de waarheid boven tafel krijgen.
  Haar vriend Clay is als voormalig marinier gewend om overal gevaar te zien. Wanneer Stevie in deze zaak te maken krijgt met een psychopaat, doet hij alles om haar te beschermen, maar dan moet zij wel uit handen zien te blijven van een moordenaar die niets te verliezen heeft...

Meer info