• mijn waardering

The Cage - Meghan Shepherd RECENSIE

Wauw, die cover is echt mooi! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het boek in handen had. 

En toen ik het boek uit had was ik nog steeds positief! Het is een heel origineel boek wat het best kan doorgaan voor een sci-fi boek. Het is leuk om te lezen, omdat je eens wat anders leest dan vampieren, weerwolven, heksen en liefdesdrama's. Het gaat over aliens! Al moet ik wel zeggen, dat ik denk dat aliens wel net je ding moet zijn. Als je niks hebt met aliens kan het zijn dat je niet zoveel aan dit boek vindt.. 

Wat het sterkste aan dit boek is, is de originaliteit. Maar ook de schrijfwijze van Shepherd is heel sterk! Ik vloog werkelijk door de eerste 50 pagina's, omdat ze heel beeldend en spannend beschrijft wat er gebeurt, zonder dat ze al teveel verklapt. Het is goed te volgen en de personages spreken voor zich, omdat ze ook een beetje uitgesproken types zijn (een model, een sporter etc.). Maar vergis je niet, ieder blijkt een achterliggende persoonlijkheid te hebben en dat maakt het boek ook weer sterker. En ook het hele idee van de verschillende ecosystemen en het 'kooi'-aspect vond ik goed uitgewerkt. Je kon alles volgen en voor je zien, zelfs de Verwanten (de aliens). Ik had een duidelijk beeld in mijn hoofd van hoe Shepherd de Verwanten had bedacht.

Wat ik iets minder aan dit boek vond, was het aspect van de mensenhandel. En dan niet het hele mensenhandelaspect hoor. Ik vond het sterk dat ze mensen afspiegelen als 'hun eigen planeet vernietigend' en 'elkaar verwaarlozend'. Het geeft even een knipoog naar hoe wij mensen echt op aarde bezig zijn onszelf, elkaar en de aarde te vernietigen (natuurlijk is dit een beetje extreem genomen). Ook dat de Verwanten boven ons verheven zijn en ons in kooien stoppen, zoals wij eigenlijk dieren in kooien stoppen en trucjes aanleren, vond ik sterk. Het was heel heftig beschreven en het gruwelde aan alle kanten. Wat vond ik dan precies minder aan dit aspect? Er wordt ook beschreven dat er soorten zijn naast de Verwanten die delen van mensen verhandelen als knokkels/vingers etc. om thee van te trekken o.i.d. Dat is voor mij net even te ver gaand. Ik snap dat dit een fictieboek is, maar hier had ik net teveel fantasie voor nodig.

En ook het feit dat Cora de hele tijd zo 100% overtuigd blijft van dat ze weg wil van die wereld en dat de aarde nog bestaat, en hoe zij alles voor elkaar krijgt, is logisch bij een hoofdpersonage. Maar het was voor mij net even te heldhaftig en getalenteerd.

Het is al met al een heel leuk boek om te lezen. De personages zijn heel verschillend en het verhaal is heel verrassend met wat lekkere plottwists. Ik verwachtte hierbij een soort Hunger Games, dat de jongeren elkaar af moesten maken in de kooi, maar dat is het niet. Wat de Verwanten wel met de jongeren van plan zijn..... ;-)

Het begint heel sterk, wat ietsje afzwakt over de rest van het boek. Maar de spanning blijft door het hele boek heen en het einde is weer loeispannend en nieuwsgierig makend naar het volgende deel!

The Cage

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

  Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op...

Meer info

Toegevoegd door: