• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: The Cage RECENSIE

Wat doe je als je wakker wordt in een onbekende wereld, in een omgeving waaruit geen ontsnapping mogelijk is er waar de kidnappers vreemde wezens zijn? Dat is de plot van het boek The Cage van Megan Sheperd.

Cora bevindt zich van het ene op het andere moment in een omgeving waarbij het lijkt of de natuur in de war is: sneeuw bevindt zich naast water, bossen naast eenzame toendra’s. Samen met andere jongeren probeert ze er achter te komen wat er aan de hand is. Om het allemaal nog vreemder te maken, zijn haar ontvoerders buitenaardse wezens die hen vertellen dat hun wereld er niet meer is en dat zij de enige overlevenden zijn.

Wat willen die aliens van hen en is het wel de waarheid die zij vertellen? Zijn die aliens wel zo vriendelijk als ze willen doen voorkomen? Is er een mogelijkheid om te ontsnappen uit de kooi waar ze zich kennelijk in bevinden? Dat is het gegeven waar het in dit boek om draait.

Meer weggeven van het verhaal is teveel: je moet het boek zelf lezen en ik kan je verzekeren dat het een goed geschreven verhaal is, spannend en ietwat mysterieus; een mengeling van verlies, liefde, hoop, vrijheid en gevangenschap. 

The Cage

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

  Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op...

Meer info

Toegevoegd door: