• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: The Cage RECENSIE

Megan Shepherd - The Cage

Vijf adolescenten worden wakker in een voor hun onbekende omgeving en zijn volledig op elkaar aangewezen.
Vanachter zwarte vensters worden ze geobserveerd door buitenaardse wezens. Deze wezens vertellen hun dat de aarde niet meer bestaat en dat zij als enigen zijn uitverkoren om de mensheid niet verloren te laten gaan.
De spanningen lopen enorm op onder de tieners en stuk voor stuk proberen ze in hun situatie te berusten, of juist niet.....?

Ik vond het een mooi boek maar ook wel wat langdradig. Mistte toch wel de vaart en de spanning van verschillende andere ya-boeken. Jammer dat er niet gerept wordt over een eerste deel in een serie.
Het boek is onderverdeeld in korte hoofdstukken met gemakkelijk te lezen tekst. Helaas zat ik niet op het puntje van mijn stoel gevangen en kon ik daardoor het boek gemakkelijk wegleggen.
De mensenhandel stuitte me tegen de borst. Mensen stukje bij beetje verkopen…brrr…

Cora en Lucky zijn mijn favoriete personen. Cora omdat ze niet alles zomaar aanvaardde wat er gebeurde en toch de hoop op een ontsnapping bleef behouden. Lucky omdat de eerst ruige jongen toch een heel menselijke, gevoelige kant vertoonde. Van Mali kreeg ik niet echt hoogte en Nok kon me met haar persoontje niet echt bekoren. Mijn stekels gingen overeind staan bij haar. Leon bleef jammer genoeg wat oppervlakkig en Rolf kreeg voor mij juist meer body toen het verhaal vorderde. De personages hadden voor mij nog wat meer uitgewerkt kunnen worden.
Echt verrast ben ik niet maar ik ben wel benieuwd naar het vervolg.

Ik geef het boek 3 hartjes omdat het voor mij tot de middenmoot qua boeken behoort. Niet heel erg goed maar ook zeker niet slecht. Ik heb er geen spijt van om het te hebben gelezen.

Titel: The Cage
Auteur: Megan Shepherd
Uitgeverij: Unieboek, Het Spectrum bv.
ISBN: 9789000321094
Blz.: 352


 

The Cage

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen?

  Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op...

Meer info

Toegevoegd door: