• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De kolibrie RECENSIE

Ik heb dit boek voor de leesclub mogen lezen. Ik vond het een leuk boek, maar niet geweldig. De schrijfstijl is rustig, en hierdoor zat ik niet echt op het puntje van mijn stoel. Het verhaal zit goed in elkaar, en de omschrijvingen zijn mooi en duidelijk. Je leeft mee met de karakters en leer ze echt goed kennen.
De ontknoping vind ik wat overhaast, alles wordt ineens duidelijk en opgelost in vrij weinig bladzijdes, dit vond ik jammer.
Ik zou dit boek aanraden als tussendoortje. 

De kolibrie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een moord in het bos. Het slachtoffer een jonge vrouw, in haar zak een amulet met een exotische beeltenis. Het moordwapen: een hagelgeweer. Een tweede moord: dezelfde omgeving, dezelfde methode, hetzelfde sieraad. Op grond waarvan kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit? Houden de sieraden verband met een geheime cult? Wie is de volgende die sterft? Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslaviƫ naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen spuit. Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt; uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

Meer info

Toegevoegd door: