• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alles wat je lief is RECENSIE

"Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien."

Alles wat je lief is geeft je alles wat je verwacht en meer. Dit boek kan een typische coverkoop zijn omdat hij er mooi uitziet, of zo'n boek dat je koopt op aanraden van een blog, booktube of vriendin. Of je leest het met de leesclub. Hoe dan ook, voordat je aan een boek begint heb je altijd wel wat verwachtingen. Zo had ik natuurlijk ook mijn eigen verwachtingen. Ik had al veel gehoord over de Engelse versie, en kon niet wachten tot ik hem in het Nederlands kon lezen. Toch was ik een beetje schuw omdat ik niet te enthousiast wilde worden en niet te hoge verwachtingen wilde hebben, omdat dit boek erg gehyped werd en ik niet teleurgesteld wilde worden. Dus met de hoop dat het een mooi boek zou zijn begon ik te lezen. En daar had ik geen spijt van.

"YA-fans, dit is jullie nieuwste obsessie." MTV.com

Voordat ik wat vertel over het verhaal moet je het volgende weten over de inhoud. De hoofdstukken worden tussendoor steeds onderbroken door o.a. tekeningen en mails, die het verhaal ondersteunen. Dit was even wennen, maar het leest heel fijn!

Oké, de verhaallijn. Alles wat je lief is gaat over Madeline, die allergisch is voor de wereld, zoals beschreven staat op de achterkant van het boek. Dit houdt in dat ze 'bubble-babyziekte' heeft en dus niet naar buiten kan. Haar wereld is dan ook ontzettend klein, en ze kan maar heel weinig mensen zien: haar moeder en haar verpleegster. Ze heeft geaccepteerd dat ze niet naar buiten kan. Tot Olly in beeld komt. Olly en zijn familie verhuizen naar het huis naast Madeline. Via internet leren ze elkaar beter kennen en al gauw willen ze meer dan chatten, wat niet gaat door Maddy's ziekte. Zonder al te veel te spoilen kan ik zeggen dat dit boek gaat over een meisje dat het onbereikbare wil hebben, en daar alles voor wil doen.

Van mij krijgt dit boek 5 hartjes en ik koop voortaan alles wat Nicola Yoon schrijft.

Alles wat je lief is

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (24 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

  Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… 

  Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Meer info