• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Onze Koreaanse keuken RECENSIE

Prachtig boek met de kenmerkende recepten uit de Koreaanse keuken.

De Koreaanse keuken is een "boerse" aziatische keuken. Gember, knoflook en gefermenteerde pepers worden veel gebruikt, maar met veel meer "aardse" en donkere smaken. De gefermenteerde pepers geven immers veel meer Umami dan de pepers die we uit andere keukens kennen. Kimchi, gefermenteerde chinese kool, is een van de super gerechten van de wereld en moet je echt een keer geproefd hebben. 

Het boek geeft heldere beschrijvingen met prachtige foto's. In deze recepten wordt ook aangegeven waarin je kunt variƫren. Daarmee heeft het de juiste recepten voor de liefhebber, maar ook de flexibiliteit voor de beginner die een experiment wil aangaan. De kenmerkende gefermenteerde peperpasta en bonen kun je gewoon bij AH online bestellen in kleine hoeveelheden.

De bijzondere gerechten zoals kimchi en bibimbap zijn de beste kennismakingen met de authentieke Koreaanse keuken, maar wat zou je denken van sint-jakobs vruchten met garnalen in pijnboompitten-perensoep? Van vleesliefhebber tot vegetariƫr, van beginner tot kenner denk ik dat je verrast wordt.

Onze Koreaanse keuken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Geen beschrijving

Meer info

Toegevoegd door: