• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Alles wat je lief is RECENSIE

 “Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.”

'Alles wat je lief is' is het debuut van de Amerikaanse schrijfster Nicola Yoon. Het verhaal gaat over de zeventienjarige Madeline die door een zeldzame ziekte al jaren niet meer buiten is geweest. Ze zit opgesloten in haar kamer en heeft alleen fysiek contact met haar moeder en verpleegster Carla. Thuis volgt ze online lessen, kijkt ze films en leest ze veel boeken waar ze vervolgens boekbesprekingen over schrijft met spoilers. Als er een gezin in het huis naast haar gaat wonen verandert alles. Ze wordt verliefd op haar buurjongen Olly. Ze communiceren via de chat, maar op een gegeven moment is dat niet genoeg meer. 

'Alles wat je lief is' is een geweldig Young Adult-boek á la John Green en Rainbow Rowell. Tijdens het lezen wilde ik zo graag weten hoe het boek afliep dat ik het binnen twee dagen uit las. Het boek krijgt namelijk een hele verassende ontknoping. Het boek leest lekker weg en de personages zijn goed uitgewerkt, zodat je oprecht meeleeft. Verder vind je naast tekst ook fragmenten uit Madeline's notitie- en woordenboek, tekeningen, e-mails en chatgesprekken. 

Alles wat je lief is

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (24 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

  Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… 

  Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Meer info