• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Staalhart RECENSIE

Staalhart is een geweldig boek, wat je gewoon niet kan wegleggen. 
Het verhaal begint hoe de jonge David zijn vader verliest waardoor  hij een ongelofelijke drijfkracht creĆ«ert om het ooit tegen deze Epic op te nemen. 
In de jaren erna verzameld hij zoveel informatie over de verschillende Epic's dat het wel een soort van obsessie is. In deze periode heeft hij ook gehoord dat er een groep mensen is die het opnemen tegen deze Epic's om ze definitief uit te schakelen. Deze groep mensen zijn bekend onder de naam "Wrekers". David wil dan later dolgraag bij deze "Wrekers" behoren om gezamenlijk Staalhart uit te schakelen.

Als David ondertussen 18 is geworden, heeft hij een tip gekregen wanneer er waar de "wrekers" zullen toeslaan om een Epic uit te schakelen. Uiteraard gaat hij ook naar deze locatie en zoals je al kan vermoeden wordt David in deze groep van "wrekers" toegelaten.
Hierna begint er een periode die iets minder spannend is, maar wel belangrijk voor het verhaal. Je leert wat meer over de andere leden van de "wrekers" waardoor je je goed kan inleven.

Zoals je waarschijnlijk wel zult vermoeden gaan de "wrekers" het natuurlijk opnemen tegen Staalhart. Maar voor ze zover zijn gebeuren er nog een aantal ontwikkelingen waardoor het verhaal toch weer net even een andere wending krijgt.

Al met al een goed uitgedacht verhaal met een levendige wereld er omheen. 

Staalhart

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten 'Epics' kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld. David is vastbesloten de Wrekers op te sporen en ze te overtuigen hun vizier te richten op de wrede Epic Staalhart. Die regeert als een tiran over Newcago en is verantwoordelijk voor de dood van Davids vader. Staalhart staat erom bekend onsterfelijk te zijn, maar David is de enige die Staalhart ooit heeft zien bloeden. En hij zint op wraak.

Meer info