• mijn waardering

Een verslavende ruimtereis vanaf de eerste minuut! RECENSIE

Ik mocht deelnemen aan de Chicklit.nl Leesclub van Phobos. Mijn hoge verwachtingen omtrent het boek zijn ruimschoots waargemaakt! Ik zat vanaf de eerste pagina in het boek en heb het in één ruk uitgelezen.

Er is goed nagedacht over het visuele aspect van het boek. De cover is ronduit schitterend. Je ziet het hoofdpersonage Léonor zweven in een rode gloed voor de planeet Mars. Ook de kaarten van het ruimteschip zijn een pluspunt. Ze geven je een duidelijk beeld van het schip waardoor je het echt voor je ogen kan zien. 

De schrijfstijl is heel vlot. Als lezer volg je de gebeurtenissen in de ruimte, maar volg je ook wat er op aarde gebeurt. Door het voortdurende wisselen tussen het ruimteschip en de aarde blijft de spanning in het verhaal. Je wilt weten wat er nog allemaal gaat gebeuren en of de kandidaten achter de vreselijke waarheid zullen komen.

Het verhaal, een datingshow in de ruimte, is origineel en ik zou, net zoals de mensen op aarde, verslaafd zijn aan de tv-show. Toch had ik meer interactie tussen de kandidaten verwacht. In het begin mogen ze elkaar maar 6 minuten zien en met elkaar praten. Naarmate ze Mars naderen, had ik verwacht dat de jongens en meisjes meer contact met elkaar zouden hebben om elkaar nog beter te leren kennen. Dat is echter niet zo. Het blijft beperkt tot de 6 minuten per week. Hierdoor leren we de personages ook niet echt kennen. Vooral de jongens zijn een groot mysterie. Omdat het ruimtegedeelte voornamelijk vanuit het perspectief van Léonor wordt verteld, ken je haar het beste, gevolgd door de 4 meisjes met wie ze samen de ruimtereis onderneemt. Léonor is een sterke vrouw die getekend is door haar verleden. Ze heeft het ook moeilijk om anderen te vertrouwen, wat wel belangrijk is als je maar met 12 mensen een kolonie op Mars moet starten. 
De personages op aarde leer je eigenlijk beter kennen dan de ruimtereizigers (Léonor uitgezonderd). Daar is Andrew Fisher mijn favoriet personage. Zal hij ervoor zorgen dat de bevolking op aarde te weten komt wat de toekomst van de kandidaten is en wat Serena (en de rest van het team) allemaal op haar geweten heeft?

Het boek eindigt met een enorme cliffhanger. Victor Dixen weet hoe hij de lezers op het puntje van hun stoel krijgt. Je wilt gewoon weten hoe het verhaal verder afloopt en het liefst zo snel mogelijk! Ik verwacht in het tweede deel vooral de jongens beter te leren kennen. Zij hebben slechts een kleine rol in het eerste boek, maar volgens mij zullen ze ons in het tweede deel verrassen. 

Wie houdt van een vleugje romantiek, maar vooral veel mysterie, spanning en ruimtereizen, moet dit boek gewoon lezen. Je zal ervan genieten en net zoals mij uitkijken naar het vervolg.

Victor Dixen is een naam om te onthouden, want ik ben ervan overtuigd dat hij nog vele mooie verhalen zal schrijven.

Phobos

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (23 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zes meisjes

  Zes jongens

  Zes minuten om elkaar te leren kennen

  De eeuwigheid om van elkaar te houden  Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven

  Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera's, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.  Zij droomt ervan verliefd te worden

  Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Meer info