• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Orphan X RECENSIE

Orphan X is een actiethriller, eentje met een verhaal en eentje met een hart. Verteld in korte hoofdstukken, hier en daar krijg je een inkijk op zijn leven als kind in training. Dit wordt dan mooi onderscheiden door kursieve tekst.

Evan Smoak wordt als kleine jongen ingelijfd in een project waar de overheid gewetenloze killers maakt. Dankzij zijn tutor Jack Johns wordt Evan de meest gevreesde Orphan, maar ook de meest menselijkste moordenaar.
Evan leeft bij zijn geboden maar in dit verhaal moet hij soms van een gebod afstappen zonder dat hij het zelf wil.

Gedurende het verhaal staat zijn RoamZone-telefoon niet stil. Steeds ingeleid met de vraag: Heb je hulp nodig? waarop Orphan X als een moderne Robin Hood de persoon in kwestie ter hulp schiet en zo laag mogelijk onder de radar blijft.
Maar eigenlijk mocht hij er niet meer zijn volgens het project en wordt er een ware klopjacht op hem gehouden.
Wie kan hij vertrouwen? Wie kan en mag hij helpen zonder zichzelf de das om te doen? En wie is de mol in het verhaal?

Een ware rollercoaster van actie waar ook tijd is gemaakt om even op adem te komen en de menselijke kant van Orphan X te bewonderen.
Afgewerkt met een open einde zodat je reeds met een glimlach kan wachten op het volgende deel in deze serie.

Orphan X

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt…
    Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.

Meer info

Toegevoegd door: