• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De Graces 1 - De graces RECENSIE

De Graces… een familie waar een gans stadje naar opkijkt maar ook een familie die een beetje gevreesd wordt. De Graces bestaan uit Esther en Gwydion en hun drie kinderen Thalia, Fenrin en Summer. Iedereen gaat er vanuit dat ze heksen zijn maar niemand is er zeker van. En het hoofdpersonage River is nog niet lang samen met haar moeder in dit stadje komen wonen. Snel wordt ze opgemerkt door Summer en mag ze toetreden tot haar entourage van vrienden. Hierdoor maakt River kennis met de geheimen die de Graces reeds decennia kent. Maar River heeft ook een geheim… eentje dat ze met niemand wil delen… zelfs niet met Summer, die toch wel haar beste vriendin wordt.

De Graces deed me in eerste instantie denken aan een mengeling Twilight-figuren gemixt met de dames uit de film The Craft. Mooi beschreven, mysterieus, maakt dit eerste deel toch leuk om de serie te beginnen lezen.
In het begin is het allemaal wat highschool-achtig, maar langzamerhand kruipt er toch een duistere ondertoon in het verhaal wat je totaal meesleept. Je wil kost wat kost achterhalen wat er mis is met de familie, maar ook met River. Stukje bij beetje wordt dit opgehelderd tot het eerste deel in een climax eindigt en je verplicht bent om uit te kijken naar het volgende deel.

De Graces is eens iets anders dan altijd vampierverhalen die voor young adults geschreven zijn. Ik ben er zeker van dat deze familie je zeker kan betoveren.

De Graces 1 - De graces

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

  Beklemmend en mysterieus: De Graces laat je niet meer los!

Meer info

Toegevoegd door: