• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Ready player one RECENSIE

Ready Player One is een dystopische science-fiction roman overgoten met een '80's sausje. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, in het jaar 2044 om precies te zijn. Het is een wereld waarin veel mensen virtual-reality verkiezen boven de realiteit, want de echte wereld is een gevaarlijke puinhoop. Wade Watts gaat in de virtual-reality wereld die de OASIS heet op zoek naar de oplossing van een raadsel dat ergens in de OASIS door de programmamaker is verstopt. Als het Wade lukt om het raadsel op te lossen krijgt hij volledige toegang tot de OASIS en kan hij voorkomen dat de slechte Nolan Sorrento de macht in de OASIS grijpt. Ernest Cline heeft met Ready Player One een topdebuut geschreven; het is een spannend, grappig en meeslepend verhaal. Ik heb het boek inmiddels zeker drie keer gelezen, en het blijft leuk!

Ready player one

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  We schrijven 2044. Sinds de Grote Recessie leeft een aanzienlijk deel van de wereldbevolking in schrijnende armoede. Als James Halliday kinderloos sterft, laat hij de hongerende mensheid een fantastisch spel na: oasis, een onlinegame die door miljarden spelers tegelijk gespeeld kan worden. Kort na zijn dood blijkt dat hij drie sleutels in het spel verstopt heeft, die leiden naar een kluis waarin de rest van zijn erfenis ligt opgeborgen. Wie de sleutels vindt, wordt in één klap multimiljonair.
  De jacht op de sleutels voert honderdduizenden nerds, geeks en gamers terug naar de jaren tachtig van de twintigste eeuw, de tijd waarin Halliday opgroeide. In de popcultuur van the eighties gaan ze op zoek naar aanwijzingen – en naar geluk.

Meer info

Toegevoegd door: