• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Vuur En As deel 1 :De Heerschappij Van De Maskers RECENSIE

Sabaa Tahir weet door middel van haar taalgebruik een compleet nieuwe wereld voor je te schetsen.

Vuur en As: de Heerschappij van de Maskers gaat over het verhaal van Laia - een slaaf van het Imperium - en Elias - een Masker, de meest bloeddorstige en gevreesde soldaten van het Imperium. Toch zijn ze voorbestemd samen tegen het wrede Imperium te strijden. Laia dringt als spion de militaire academie Blackliff binnen, waar ze Elias tegenkomt, die eigenlijk haar vijand is...

In het begin van dit boek had ik lichtelijke opstartproblemen, zoals ik bijna altijd heb met het begin van een nieuwe serie: je hebt nog geen idee waar het boek over gaat, de karakters moeten nog voorgesteld worden, je moet nieuwe beelden schetsen. 

De hoofdpersonen - Elias Veturius, soldaat van het Imperium en Laia, die bij het Verzet zit - verschillen zo totaal van elkaar, vooral in het begin, dat je even moet wennen. Bovendien duurde het even voor het verhaal echt op gang kwam. 

Maar ik moet zeggen, wanneer het verhaal eenmaal op gang komt - Jezus, wat wordt dit dan een goed boek. Tahir weet als geen ander een nieuwe wereld te schetsen, zo gedetailleerd en fantasierijk dat je het idee hebt dat je daadwerkelijk in het verhaal zit. 

Wat het bovendien onmogelijk maakt om het boek weg te leggen is het feit dat elk hoofdstuk met een cliffhanger eindigt. En doordat het verhaal door zowel het perspectief van Laia als van Elias is geschreven, kun je je perfect inleven in beide karakters en weet je precies wat ze beide doormaken. 

Ik geef dit boek 4 sterren - ééntje minder omdat het boek in het begin wat langdradig is. Maar het is absoluut de moeite waard om dit boek te lezen, zeker omdat het vervolg nog beter is!

Vuur En As deel 1 :De Heerschappij Van De Maskers

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden - zij een slaaf en hij een soldaat - die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is... 

Meer info

Toegevoegd door: