• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Rode koningin RECENSIE

Ik sta er nog steeds versteld van dat Victoria Aveyard zo'n origineel en mooi boek heeft kunnen schrijven.

Mare is absoluut een van mijn favoriete personages doorheen het boek. Er is zoveel dat je van haar kan leren, ze is een sterk en koppig meisje dat alles doet om haar familie en vrienden veilig te houden. Hoewel dit misschien een beetje cliché klinkt, is dit het echt niet. Het wordt moeilijker om nog een origineel YA boek te schrijven, maar toch slaagde Victoria Aveyard hier meer dan goed in. 

De gaven die de rode en de zilveren bezitten, hebben we nog nooit eerder gezien. Het word op een adembenemende manier voorgesteld, niet alleen de gaven, maar heel de wereld waarin Mare leeft.

Rode koningin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…
   

Meer info

Toegevoegd door: