• mijn waardering

Een macaber avontuur. RECENSIE

Casa Familia (****)

Met dank aan Uitgeverij Meulenhoff Boekerij mocht ik de nieuwe thriller van Nathalie Pagie lezen. Het is de 2e thriller die Nathalie schreef met de journalisten Tara en Diego in de hoofdrol. Nu ik dit tweede deel gelezen heb wil ik dolgraag hun eerste avontuur, Paradijsvogels, beleven. Overigens heb je het eerste boek niet nodig om het tweede te kunnen volgen.

Een weekend van ontdekkingen

Tara en Diego zijn samen met hun collega's op Survival weekend in de Belgische Ardennen. Tara loopt haar journalistenneus achterna en ontdekt dat Boris, een van de activiteiten begeleiders, zich vreemd gedraagt. Wat heeft Boris te verbergen? Ook ontmoet ze een 15-jarige jongen, Tom, die voor zijn zieke moeder zorgt.

Als ook Diego op onderzoek uit gaat en een lugubere ontdekking doet in de buurt van een verlaten ziekenhuis, besluiten ze samen de waarheid boven water te halen. Hun speurtocht voert Tara en Diego naar Spanje waar ze in de moerassen van Guadalquivir een wel heel vreemde 

Mooie spanningsopbouw en interessante personages

Nathalie Pagie weet de spanning mooi op te bouwen. Vanuit de rustgevende omgeving van de Belgische Ardennen krijgt de nieuwsgierigheid van de twee journalisten de overhand. Via hun onderzoek komen ze in de zinderende Spaanse zon terecht waar een sterke ontknoping volgt.

De gebeurtenissen volgen elkaar snel op waardoor je gedachten geprikkeld blijven en je wilt blijven lezen. Je wilt tenslotte weten hoe het de journalisten zal vergaan.

De auteur zet interessante personages in het verhaal neer met goed beschreven karakters. Hierdoor krijg je meer grip op hun manier van denken en doen. Je gaat met ze mee denken om de puzzel op te lossen. Ook de omgeving is duidelijk omschreven en zo kun je je een goed beeld vormen van de locaties waar de personages zich bevinden. Sommige situaties zijn wat minder realistisch en dat vergt wat extra verbeeldingskracht van de lezer maar daar is mee te leven. 

Een echte pageturner

Al met al is Casa Familia een macabere thriller met een mooie, opbouwende spanning en een zeer sterk einde.

****

Casa Familia

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega's beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten. Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusiƫ, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Meer info

Toegevoegd door: