• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Een man die Ove heet RECENSIE

Ove is een bittere oude man. Hij is nooit vriendelijk en blijkt helemaal geen vrienden te hebben. Maar doorheen het verhaal komen we te weten dat Ove helemaal niet zo bitter en onvriendelijk is. Ove is een man met een enorm groot hart, hij strijd voor rechtvaardigheid en hij wringt zich in allerlei bochten om de mensen van wie hij houdt gelukkig te maken.

Het boek oversteeg mijn verwachtingen. Ik was aangenaam verrast over alle personages in het boek, stuk voor stuk hebben ze alle mooie eigenschappen. Anita, Sonja en Ove zijn personen die ik in het echte leven graag eens zou tegenkomen.

Het boek is zeker 4.5 sterren waardig.

Een man die Ove heet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem 'de bittere buurman'. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving, in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eerste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achter deze pedante facade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal. Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan.

Meer info

Toegevoegd door: