• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Pas op: breekbaar RECENSIE

Kate O'Brian wil een super leven en heeft om dat te bereiken, de perfecte kruiwagen gevonden!.
Oliva Sumner.., schatrijk en de perfecte vriendin voor Kate!
Kate zit op Waverly door een studiebeurs.
Als beursleerling heeft ze het niet gemakkelijk en daarnaast heeft ze ook bijbaantjes.
Ze wil kost wat het kost naar Yale.
Kate is een meester in het liegen en bedriegen.

Als er op Waverly een nieuw hoofd promotie wordt aangesteld om de fondsenwerving van Waverly te reorganiseren is de hele school in rep & roer om de verschijning van deze persoon!
Maar als deze persoon Kate lijkt door te hebben, brengt dat haar zo goed uitgestippelde toekomstplannen aan het wankelen!
Iedereen heeft geheimen en niet is wat het lijkt!..


Jammer dat ''Pas op, breekbaar'' wat traag op gang komt, want ik had het boek daardoor bijna niet uitgelezen en was dan een spannend & verrassend verhaal mis gelopen!

Het begin van het boek lijkt op elk willekeurig YA boek.
Met rijke meisjes op een school, geroddel en feestjes.
Vanaf blz 180 begint het verhaal interessanter te worden en dat het verhaal ergens heen lijkt te gaan.
Op een gegeven moment werd het boek zo spannend dat het verhaal mij vastgreep en pas op de laatste bladzijde weer losliet!
De onverwachte wending die het verhaal neemt is heel knap gedaan en maakt de langzame start goed!

Pas op: breekbaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een razend spannende psychologische YA-thriller. Volgens Publishers Weekly: 'Een mix van de gemaakte wereld van Gossip Girl en de psychisch gemankeerde werkelijkheid in Gone Girl.' Geheimen, leugens, verraad én vriendschap brengen het verhaal naar een intrigerend slot.


  Een spannend kat-en-muisspel
  Kate O'Brien is slim. Mooi. Ambitieus. En een leugenaar. Dat moet ook wel als je uit een achterstandsmilieu komt en iets wilt bereiken in het leven, houdt ze zichzelf voor. Als beursstudent aan een prestigieuze privéschool in New York is ze bijna bij haar einddoel: Yale. Om haar kansen te vergroten, richt ze haar pijlen op Olivia Sumner, de it-girl van de school. Haar tactiek werkt en de universiteitspoorten staan op een kier. Kate had alleen geen rekening gehouden met Mark Redkin, het aantrekkelijke maar doortrapte nieuwe bestuurslid van de school. Er ontspint zich een razend spannend kat-en-muisspel tussen Kate, Olivia en Mark, waarbij hun duistere verleden en verborgen agenda de spelregels bepalen.

Meer info

Toegevoegd door: