• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Chemie RECENSIE

De zeventienjarige Emma heeft de nodige behoefte aan afleiding nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno. Haar klassenreis naar Griekenland komt dan ook precies op het juiste moment. Dat haar jonge, knappe chemieleraar meneer Vandevelde meegaat als begeleider is een extra leuke bonus. Veel meisjes zijn verliefd op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Tot ze merkt dat meneer Vandevelde mogelijk meer interesse heeft in haar dan dat een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?

Chemie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en geschreven voor young adults. Ik werd erg blij van het boek; wat een mooie hardcover. De cover past perfect bij het verhaal en zit erg mooi in elkaar. Het boekje is met 134 pagina's erg dun. Mijn verwachtingen waren daardoor niet erg hoog. Ik verwachtte met name een lekker boek voor tussendoor dat vlot leest en waar alle tienerclich├ęs in voorkomen. In dat opzicht ben ik niet teleurgesteld. Het boek leest vlot weg, ik had het binnen een paar uur uit, en het is echt een boek voor tieners.

De uitwerking van het boek stelt me echter wel teleur. Het thema is erg goed en het verhaal had heel goed kunnen uitpakken, als de schrijfster meer pagina's aan het verhaal had besteed. De personages leer je nu niet kennen en krijgen geen diepgang. Het vlotte tempo van het verhaal zorgt er ook voor dat ik hoofdpersonage Emma steeds minder sympathiek ging vinden. In het ene hoofdstuk begint iets en op de volgende bladzijde is het alweer afgelopen. Het voelt allemaal afgeraffeld aan. Het verhaal moet gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal, maar door de uitwerking van het boek vind ik dat ongeloofwaardig overkomen. Ik vraag me dan ook af wat precies is gebaseerd op werkelijkheid.

Het idee is goed, maar de uitwerking laat helaas te wensen over.

Chemie

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (17 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno, kan de zeventienjarige Emma wel wat afleiding gebruiken. Ze verheugt zich enorm op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar jonge en knappe chemieleraar, meegaat als begeleider. Veel meisjes op school hebben een crush op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Totdat ze begint te merken dat meneer Vandevelde misschien meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?

Meer info

Toegevoegd door: