• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Later als we groot zijn RECENSIE

Één vrouw met vier totaal verschillende vrienden gaan samen een uitdaging aan. Tess is zorgeloos en geniet van haar vrijheid. Dan nodigt ze haar vrienden uit voor een etentje en laat een bom vallen. Ze is zwanger en vraagt haar vrienden om peetouders te worden. Sierra is drieëntwintig, maar zorgt van kinds af aan al voor zichzelf. Michael is nog op zoek naar zijn ideale vrouw en heeft geen tijd om peetoom te spelen. Dan is er nog Owen die met vele vrouwen probeert zijn midlifecrisis te bestrijden. Ten slotte is er Lucy, Tess beste vriendin van de universiteit, die als enige het leven van een echte volwassene lijkt te hebben ontdekt. De groep leert mekaar steeds beter kennen en samen groeien ze op. Maar dat gaat niet zonder struikelblokken.

Ik had ontzettend veel zin om Later als we groot zijn van Christina Hopkinson te lezen, zeker na alle positieve reacties die ik gelezen had. Ik denk dat ik daardoor ook wel hogere verwachtingen had. De kaft vond ik simpel, wat ik wel prima vind. Uiteindelijk moet vooral het verhaal boeiend zijn.  Spijtig genoeg was dat niet het geval. Er wordt enorm vaak gewisseld van verhaallijn in het boek, wat ergens wel goed is. Hierdoor leer je alle personages goed kennen en ze werden evenveel uitgewerkt. Maar op een gegeven moment zat ik net in iemands verhaallijn, kwam de volgende al weer om de hoek kijken! Dit irriteerde me echt mateloos. Dan waren er moment waarop ik stukken echt enorm plat vond, iets wat mij niet bepaald aantrekt in een boek. Zeker niet in een boek waar je het niet in verwacht. Al met al zeg ik "nee" tegen dit boek. Geen aanrader als je het mij vraagt.

Later als we groot zijn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (4 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zorgeloos en ongebonden; dat is Tess ten voeten uit. Ze lijkt nog lang niet van plan om zich te settelen. De verbazing bij haar vrienden is dan ook groot wanneer Tess vertelt dat ze zwanger is. En dat ze hen heeft uitgekozen als peetouders. Kunnen zij het goede voorbeeld geven ?Terwijl ze zich bekommeren om de aanstaande moeder, is ieder van de vrienden aan het worstelen met volwassen worden en alles wat daarbij komt kijken. Sierra is pas drieëntwintig, maar zorgt al sinds ze klein is voor zichzelf, omdat haar moeder het liet afweten. Michael is te druk met zijn zoektocht naar de perfecte vrouw om zich bezig te houden met andere zaken, terwijl Owen zijn midlifecrisis probeert te bestrijden met een stoet ongeschikte verloofdes. Alleen Lucy lijkt het (gezins)leven te hebben van een echte volwassene, maar zij maakt zich dan weer buitensporig druk om elke rimpel die ze bij zichzelf ontdekt.

    Tijdens deze soms spannende, soms hilarische reis langs geboorte, botox, slechte seks en nog veel meer toestanden, komen de vrienden erachter dat ouder worden onvermijdelijk is, en volwassen worden optioneel.

Meer info

Toegevoegd door: