• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Sandwichvrouw RECENSIE

Recensie: Sandwichvrouw – Allison Pearson

 

Het verhaal: Kate Reddy, de hoofdpersoon, wordt binnenkort vijftig. Haar kleine kinderen zijn inmiddels pubers geworden die alleen bezig zijn met hun telefoon. Kate’s moeder en schoonouders hebben ook steeds meer zorg nodig. Dit terwijl haar man ontslagen is en zich volledig toegeeft aan zijn midlifecrisis en daardoor zich een financiële catastrofe ontwikkelt. Na een pauze van tien jaar moet Kate ineens weer de arbeidsmarkt op – die niet vriendelijk is voor een vrouw van haar leeftijd. Wanneer er dan ook nog eens een oude vlam opduikt..

 

 

Sandwichvrouw is een eerlijk boek over de perikelen die vrouwen meemaken in hun leven als ze bijna vijftig jaar zijn. Allison Pearson schrijft treffend over de kinderen die opgroeien waardoor je soms zou wensen dat de tijd even stil zou kunnen blijven staan, en jezelf met je neus op de feiten wordt gedrukt dat de tijd niet stilstaat voor jou. Herkenbaar is vooral hoe je jezelf ziet en hoe de arbeidsmarkt tegen je aankijkt, met bijna vijftig jaar ben je voor sommige bedrijven al bejaard. De liefde voor haar dochter Emily, en hoe Kate de midlifecrisis van haar man ondergaat én ook nog voor haar moeder en schoonouders zorgt zonder iemand ook maar tekort te doen, laat je beseffen hoe sterk wij vrouwen zijn. Kate maakt in Sandwichvrouw hilarische momenten mee tijdens haar werk, wat je tijdens het lezen hardop laat lachen. Pearson schrijft zeer treffend over hoe het is om een reünie in het vooruitzicht te hebben van de middelbare school waar je vroeger op het gezeten. Hoe iedereen probeert er op zijn best en zijn voordeligst uit te zien om aan te tonen dat de jaren zogenaamd geen invloed op je hebben gehad. Want doen we dit niet allemaal? Het is vooral een vrolijk boek, wat alle gemakken en vooral ongemakken laat zien wat het is om alle balletjes in de lucht te houden. Het verhaal is misschien soms wat over de top, maar daardoor juist erg vermakelijk. Het boek is in dagboekvorm geschreven wat prettig leest en waardoor Pearson je het verhaal nog beter laat beleven. Het plot is wel voorspelbaar, maar doet geen afbreuk aan het boek.

 

 

Sandwichvrouw is een vervolg op de bestseller ‘Hoe krijgt ze het voor elkaar’ maar is een zelfstandig te lezen boek. Voor de lezers die van boeken houden in het genre à la Bridget Jones, zitten met dit boek gebeiteld. Lezen met een lach op je gezicht gegarandeerd!!

 

Waardering: 5 hartjes

Sandwichvrouw

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kate Reddy, hoofdpersoon van Allison Pearsons internationale bestseller "Hoe krijgt ze het voor elkaar', wordt binnenkort vijftig. Haar schattige kindjes zijn onmogelijke pubers geworden die hele maancyclussen doorbrengen achter hun telefoons. Terwijl Kates ouders ook steeds meer zorg nodig hebben. En omdat haar man onlangs ontslagen is en even volledig toegeeft aan zijn eigen midlifecrisis, lonkt er thuis een financiële catastrofe. Na een pauze van tien jaar moet Kate ineens weer de arbeidsmarkt op – die genadeloos blijkt voor een vrouw van haar leeftijd. Het wordt nog ingewikkelder wanneer een oude vlam weer opduikt.

Meer info

Toegevoegd door: