• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het laatste dat ze deed RECENSIE

Samenvatting

Liz en Owan wonen naast David en Carole langs een rivier in Bend. De straat waar ze wonen wordt een staat van welgestelde gezinnen waar alles om carriere en aanzien lijkt te draaien. Carole en David wonen in zo’n kast van een woning en niet iedereen is daar gelukkig mee. Liz had er eerst ook moeite mee, met dat enorme patser huis naast haar kleine woning. Toch is er een vriendschap ontstaan tussen Liz en Carole. Op een dag verdwijnt Charlie, het driejarig zoontje van Carole en David. Carole valt terug op haar vriendin Liz die het steeds zwaarder vind om de vriendschap met Carole voort te zetten. De huwelijken van beide stellen komen onder druk te staan. Wat is er gebeurd met Charlie wat spanningen hoog doet oplopen?

 

Leeservaring

Het boek leest makkelijk weg. Een soepele schrijfstijl en een aangrijpend verhaal maken dat je het boek moeilijk opzij kunt leggen.

Je leeft helemaal mee met de ongerustheid van ouders waarvan hun zoontje is verdwenen. Dit komt erg realistisch over evenals de wijze waarop de recherche  deze zaak wil oplossen. 

Echt spannen is deze thriller niet, wel aangrijpend wat betreft het verdriet van Carole en de psychische kwelling die Carole en Liz doormaken.

De personages zijn goed uitgewerkt. De karakters zijn helder uiteen gezet. De emoties zijn ook mooi en realistisch uiteen gezet. Ook kun je je een goed beeld vormen van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. 

 

Conclusie

Een aangrijpend verhaal, niet echt spannend maar wel zo boeiend dat je graag verder wilt lezen.

Het laatste dat ze deed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vanaf het moment dat de familie Franklin een charmant oud huis heeft laten platgooien om er een gigantisch, zielloos nieuw gebouw neer te zetten, heeft Liz Jarret een hekel aan hen. Haar man Owen heeft het veel te druk met zijn bedrijf verkopen, in de hoop ooit zelf een even zo groot huis te bezitten, om zich daar druk over te maken.

  De enige die ervoor zorgt dat de burenruzie niet escaleert, is het kleine zoontje van de Franklins: Charlie. Een lief knulletje dat het liefst de hele dag buiten speelt. De gespannen situatie neemt een schokkende wending als Liz - doodmoe na een nacht studeren voor een examen - zonder in haar spiegel te kijken haar garage uitrijdt.
  In eerste instantie denkt ze dat ze een kat of een hond heeft aangereden als ze de doffe klap hoort. Wanneer ze ziet dat het kleine Charlie is, komt haar leven in een stroomversnelling terecht van vergissingen, leugens en onherstelbare fouten. Ze komt terecht in een nachtmerrie waaruit ze niet kan ontsnappen en die met het uur dat verstrijkt erger lijkt te worden...

Meer info