• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het laatste dat ze deed RECENSIE

Het laatste dat ze deed van Gregg Olsen is mijn eerste kennismaking met deze auteur. Via Chicklit kreeg ik de mogelijkheid om deel te nemen aan de leesclub van Het laatste dat ze deed.

De achterflap van het boek vermeldt dat het verhaal gaat over een ambitieus stel Liz en Owen. Zij wonen in een omgeving waar perfecte stellen met succesvolle carrières wonen. Met een zekere afgunst bekijken zij hun buren Caroline en David. Zij lijken alles voor elkaar te hebben: goed salaris, gelukkig, leuk zoontje Charlie. Maar dan verdwijnt hun zoontje Charlie plotseling. Er is geen enkel spoor en lijkt van de aardbodem verdwenen. En alles wat perfect leek, zakt als een kaartenhuis in elkaar.
Het verhaal begint met een stukje uit het verleden van Liz. Dit stukje zorgt ervoor dat je aandacht direct bij het boek is. Echter na de eerste hoofdstukken zakt de spanning in. Letterlijk als een kaartenhuis. De auteur kauwt alles voor zodat je het eigenlijk allemaal al wel weet.
De personages zijn goed uitgewerkt. Door de karakters van de personages was het voor mij moeilijk om in te kunnen leven in de personages. Hun omgang met elkaar druist in tegen al mijn normen en waarden. Ze komen erg onsympathiek over.
De schrijfstijl van de auteur is prima. Het boek leest vlotjes weg en was dan in een mum van tijd ook uit. Helaas wel met een onbevredigend gevoel. Een verhaal dat mij niet kon bekoren. Mijns inziens is het boek geen echte thriller, maar meer een roman. En dat is echt jammer, want het onderwerp is de nachtmerrie van iedere ouder en er had veel meer spanning in gekund.

Het laatste dat ze deed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vanaf het moment dat de familie Franklin een charmant oud huis heeft laten platgooien om er een gigantisch, zielloos nieuw gebouw neer te zetten, heeft Liz Jarret een hekel aan hen. Haar man Owen heeft het veel te druk met zijn bedrijf verkopen, in de hoop ooit zelf een even zo groot huis te bezitten, om zich daar druk over te maken.

  De enige die ervoor zorgt dat de burenruzie niet escaleert, is het kleine zoontje van de Franklins: Charlie. Een lief knulletje dat het liefst de hele dag buiten speelt. De gespannen situatie neemt een schokkende wending als Liz - doodmoe na een nacht studeren voor een examen - zonder in haar spiegel te kijken haar garage uitrijdt.
  In eerste instantie denkt ze dat ze een kat of een hond heeft aangereden als ze de doffe klap hoort. Wanneer ze ziet dat het kleine Charlie is, komt haar leven in een stroomversnelling terecht van vergissingen, leugens en onherstelbare fouten. Ze komt terecht in een nachtmerrie waaruit ze niet kan ontsnappen en die met het uur dat verstrijkt erger lijkt te worden...

Meer info