• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het laatste dat ze deed RECENSIE

Gregg Olsen heeft met het boek: Het laatste dat ze deed, een spannend verhaal geschreven, met drama, egoïsme en verraad, met plotwendingen die het boek leesbaar houden.

Liz en Owen bekijken met jaloezie hun buren Carole en David, die alles hebben wat hun hartje begeert. Maar dan verdwijnt hun zoontje Charlie. Ieders wereld stort in elkaar. Wie weet er meer van die verdwijning?

Toen ik het plot zo las, had ik een beetje een idee hoe de twee stellen met elkaar te maken zouden hebben. Ik had goede verwachtingen van het verhaal. Die zijn wel zo’n beetje uitgekomen: het verhaal was spannend, met plotwendingen. Hoewel aan het begin van het boek duidelijk was wat er met Charlie aan de hand was en iemand zijn best deed om dit niet uit te laten komen, was het verhaal soms iets voorspelbaar.

Soms is het inderdaad fijn om iets te zien gebeuren aan het begin en dan mee te puzzelen. Dat was in dit verhaal ook zo, maar op de een of andere manier was ik niet altijd geboeid.

De schrijfstijl is fijn, het verhaal las goed weg.

De personages komen goed over. Je leeft mee met Liz en met de ouders van Charlie, hoewel ze wel vreemde redenen hebben om dingen te doen/verzwijgen.

Zonder al te veel weg te geven van het plot, kan ik wel zegge dat het thema van dit boek actueel is.

Angstaanjagend goed, zoals op de mooie cover vermeld staat, vond ik het niet.

Ik vond het een goed boek, niet een absolute aanrader, maar wel goed leesbaar.

Het einde vond ik een beetje snel en niet helemaal duidelijk.

De auteur kende ik niet, en dat verbaast mij een beetje, omdat op de achterkant van het boek vermeld wordt, dat hij al bijna twintig boeken op zijn naam heeft staan.

Het boek krijgt van mij drie sterren.

Het laatste dat ze deed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vanaf het moment dat de familie Franklin een charmant oud huis heeft laten platgooien om er een gigantisch, zielloos nieuw gebouw neer te zetten, heeft Liz Jarret een hekel aan hen. Haar man Owen heeft het veel te druk met zijn bedrijf verkopen, in de hoop ooit zelf een even zo groot huis te bezitten, om zich daar druk over te maken.

  De enige die ervoor zorgt dat de burenruzie niet escaleert, is het kleine zoontje van de Franklins: Charlie. Een lief knulletje dat het liefst de hele dag buiten speelt. De gespannen situatie neemt een schokkende wending als Liz - doodmoe na een nacht studeren voor een examen - zonder in haar spiegel te kijken haar garage uitrijdt.
  In eerste instantie denkt ze dat ze een kat of een hond heeft aangereden als ze de doffe klap hoort. Wanneer ze ziet dat het kleine Charlie is, komt haar leven in een stroomversnelling terecht van vergissingen, leugens en onherstelbare fouten. Ze komt terecht in een nachtmerrie waaruit ze niet kan ontsnappen en die met het uur dat verstrijkt erger lijkt te worden...

Meer info

Toegevoegd door: