• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Verras me RECENSIE

Verras me is het nieuwste boek van top-schrijfster Sophie Kinsella, ook bekend onder haar pseudoniem Madeleine Wickham. Hoewel ze onder het grote publiek het bekendst is van haar Shopaholic-reeks, ben ik juist groter fan van haar andere boeken. Ik had daarom ook erg zin om in Verras me te beginnen.

De nieuwste Sophie Kinsella gaat over Sylvie en Dan die erg gelukkig zijn samen (zij zijn dát stel), maar als een arts hen vertelt dat ze nog 68 jaar samen te gaan hebben, krijgen ze het benauwd. De sleur zal onvermijdelijk zijn! Om hun huwelijk goed te houden besluiten ze elkaar te verrassen. Dit pakt anders uit dan verwacht en heeft een aantal hilarische blunders tot gevolg. Maar dan wordt het serieus en komt Sylvie achter gebeurtenissen uit haar verleden die veel te lang voor haar verborgen zijn gehouden…

Het begin van het boek was direct erg goed. Een proloog die je greep, en een pakkend eerste hoofdstuk. Helaas werd het daarna heel snel heel saai. Dit hield aan tot het laatste gedeelte van het boek. Pas toen Sylvie het complot ontdekte begon het verhaal weer te lopen en begon ik weer met plezier te lezen. Het boek was toen alsnog te snel uit. 

Ik vind het prettig als ik me kan identificeren met een hoofdpersoon. Dit was niet het geval met de Sylvie die je in het begin van het boek leert kennen. Ze verandert echter wanneer ze de geheimen uit haar verleden ontrafelt en wordt een meer aansprekende persoonlijkheid. Ook kom je er achter wat Dan allemaal voor haar over heeft gehad. Hier kreeg ik een brok van in mijn keel. Ook Sylvie weet dit op waarde te schatten, wat mij een goed gevoel gaf over het einde van het boek.

Conclusie; ben je groot fan van Sophie Kinsella en vind je het niet erg als een boek maar voor de helft écht leuk is? Lees Verras me. Is het je eerste of tweede kennismaking met Sophie Kinsella of wil je gewoon een leuke chicklit lezen? Kies dan één van haar andere boeken, want ze kan veel leuker schrijven dan dit boek!

Verras me

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.

Meer info

Toegevoegd door: