• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Het meisje in de trein RECENSIE

Ik zag dit boek in de winkel liggen en trok meteen mijn aandacht na het lezen van de achterflap. In het begin vraag je je af wat Rachel toch allemaal op haar kerfstok heeft maar al snel worden bepaalde dingen duidelijk. Sommige dingen juist totaal niet waardoor je verder wilt blijven lezen. Ik moet eerlijk zeggen dat het verloop van het verhaal dingen steeds anders worden, je wordt dus echt op het verkeerde been gezet. En dat vind ik juist erg fijn aan een boek. Er komt ook een film van dit boek en daar ben ik ook erg nieuwsgierig naar.

Het meisje in de trein

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.
   
  Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Meer info

Toegevoegd door: