• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Wacht op mij RECENSIE

 

We zijn ondertussen al 3 jaar na het ongeluk. 3 jaar geleden werd Mia wakker uit haar coma. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven: Mia is beroemd door haar muziek op de cello en de band van Adam is inmiddels doorgebroken. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

Voordat ik dit boek las, heb ik het boek ‘Als ik blijf’ gelezen, want ‘Wacht op mij’ is het gevolg van ‘Als ik blijf’. Bij het eerste boek werd ik direct meegesleept en kon ik het verhaal niet meer loslaten. Maar in dit boek moest ik er in het  begin meer inkomen en het koste mij meer moeite om  helemaal meegezogen te worden in het verhaal. Dit verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Adam, waar ik aan moest wennen aangezien dat dit in het vorige boek niet zo was. Je gaat nu veel dieper op Adam in en je leert hem nog beter kennen. Zijn verslavingen aan de medicijnen en tabak zijn nog best begrijpelijk aangezien hij geen fijne tijd heeft gehad en probeerde te vluchten in ontspannende middelen. Zijn frustratie is duidelijk te merken, de emoties van Adam slok je als het ware zelf op. Het was moeilijk om te weten te komen wat de redenen waren waarom de relatie gedaan was en welke keuzes ze precies gemaakt hadden.

Maar het is echt een prachtig boek. De samenvatting op de achterkant van het boek sprak me dan ook direct aan. De schrijfstijl is prettig en Het is zo mooi om  te lezen hoe Mia en Adam hun eigen leventje leiden. Het verhaal was zo echt geschreven dat ik mij zo in het verhaal verdiepte, dat ik meeleefde met de personages. Ik had het gevoel alsof ik het allemaal zelf meemaakte. Het mooiste stuk uit het boek vond ik het moment na Mia’s concert toen ze elkaar na 3 jaar terug zagen. Zo mooi geschreven, hoe ze daar op enkele millimeters van elkaar  stonden verwijderd. Die chemie, die gevoelens van vroeger kwamen terug. En ook op de manier hoe ze terug naar elkaar toe groeien. Dit is zo’n ontroerend boek! Gayle Forman is een geweldige schrijfster. Hoe zij de relatie tussen Adam (een rockzanger) en Mia (een cello-speelster) beschrijft is echt magnifique.

 

Het boek bewijst hoe ver de liefde kan gaan. Gayle Forman toont in haar boek dat succes niet altijd rozengeur en maneschijn is, dat er een duister kant kan ontstaan in een carrière, dat populaire mensen ook ongelukkig kunnen zijn. Het boek raakte mij echt. Ik werd meegezogen naar een wereld van 2 geliefdes die elkaar na zoveel jaar terugzien. Zou ik het boek punten moeten geven dan zou ik het een 9.5/10 geven. Echt een prachtig boek. Ik ben blij dat ik dit vervolg heb gelezen. Wacht op mij is een echte aanrader voor wie van slijmerige, prachtige, voorspelbare liefdes verhalen houdt.

 

 

Wacht op mij

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (4 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is twee jaar na het ongeluk dat Mia's leven in een klap veranderde. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

Meer info

Toegevoegd door: