• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Liefde van je leven RECENSIE

In Liefde van je leven volgen we twee vrouwen. De vierendertig jarig liesl, vrouw van de burgemeester en stiefmoeder van vier. Ook volgen we de eenentwintig jarige Rebecca, de oudste stiefdochter van Liesl. Als Liesl op een dag een hele grote geldprijs wint met de Euromillions en naar huis snelt om dit aan haar man Geert te vertellen, vangt ze een gesprek op dat ze liever nooit had gehoord. Op dat moment stort haar wereld in. Ze voelt zich heel erg ondergewaardeerd en emotioneel. Ze besluit daarom hals over kop naar Italië te vertrekken om daar in een luxueus landhuis na te denken wat ze verder wil met haar leven. Geerts dochter Rebecca heeft wel iets anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder, die in haar ogen niet eens echt vermist is. Ondertussen zijn er twee jonge aantrekkelijke mannen die wel verder willen met haar. Rebecca zal een keuze moeten maken, bij wie ze het beste past.

Het is heel fijn om dit verhaal vanuit deze twee hoofdpersonages te lezen. De ene is volop student en geniet met volle teugen van het leven, de andere heeft er jong voor gekozen om zich te settelen en zichzelf bijna compleet weg te cijferen om voor andere te zorgen. Twee uiterste dus eigenlijk. Het zijn dus twee compleet andere verhalen en dat was een erg fijne afwisseling. Liesl is een hele onzekere, lieve vrouw en leert in Italië eindelijk eens mensen kennen waarbij ze zich op haar gemak voelt en die haar waarderen voor wie ze is. Rebecca is een stoere surf-girl en weet best wel wat ze wil, maar toch ook weer niet helemaal, wat het verhaal wel weer grappig maakt zo hier en daar. Ze doorloopt echt van die kleine (in haar ogen grote) problemen van een twintigjarige.

Liefde van je leven is een heerlijke luchtige feelgood roman, waarbij je niet al te veel na hoeft te denken. Een ideaal verhaal om lekker bij weg te zwijmelen. De schrijfster N.I. Monteny is van Belgische afkomst en dit is zeker terug te zien aan haar schrijfstijl. Zo komen er dus wel echt wat typisch Belgische woorden voorbij, maar niet op een vervelende manier, het is meer dat het gewoon opvalt. Het verhaal leest ontzettend vlot weg en eigenlijk is het bijna niet weg te leggen omdat je gewoon wil weten hoe het met deze twee vrouwen afloopt.

Er komen ontzettend leuke bij-personages voorbij in dit verhaal, die absoluut niet hadden mogen ontbreken. Vooral de achtenzeventig jarige Amerikaanse wetenschapper Ernest stal de show en ook de nerdy Thijs was ontzettend lief en aandoenlijk. Als dat nog niet genoeg was, dan heb je daarnaast ook nog de enorm knappe, flirterige Italiaan Matteo, die menig vrouwenhart sneller laat kloppen. De hoofdstukken die zich afspelen in Italië zijn erg mooi en beeldend geschreven, je waant je op dat moment echt in het zonnige Italië. Liefde van je leven is wel echt een boek voor lezers die het niet vervelend vinden om hier en daar een erotische scène te lezen.

Kortom, hou je wel van een heerlijke, fijne en makkelijk weg te lezen feelgood roman die zich ook nog eens voor de helft afspeelt in het prachtige Italië. Dan is liefde van je leven echt een aanrader voor jou!

Eerder verscheen er ook al van auteur N.I. Monteny het boek weg van jou.

Liefde van je leven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (10 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Meer info

Toegevoegd door: