• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Liefde van je leven RECENSIE

Liefde van je leven gaat over Liesl die miljoenen heeft gewonnen met een lot van de loterij. Wanneer ze dit wil gaan vieren met haar man en haar vier stiefkinderen, maar een gesprek overhoort die niet voor haar oren bestemd was stort haar wereld in. Ze besluit naar Italië te gaan om na te denken waar ze al snel een stel aardige Amerikanen ontmoet én een knappe Italiaan, die zijn charmes in de strijd gooit. 

Tegelijkertijd is er Rebecca, haar stiefmoeder is net letterlijk weggelopen, maar erg veel aandacht besteed ze er niet aan, ze staat namelijk voor een belangrijke keuze. Twee mannen die allebei om haar aandacht vechten en waarbij ze zich bij beide een andere versie van zichzelf voelt. Maar wie is ze en met wie wil ze zijn?

Heb je zin in een makkelijk zomers boek voor tussendoor dan is Liefde van je Leven echt jouw boek. Het vakantiegevoel, de romances en de Italiaanse sferen maken dit een easy read waarbij je weinig hoeft na te denken. Het boek laat je stiekem wegdromen naar hoe het zou zijn als je zelf zoveel geld zou winnen. Toch mist er wel een rode draad in het verhaal en vraag je je soms af waar de schrijfster nu naartoe wil. Het merendeel van het boek draait vooral om Liesl, waardoor je Rebecca meer als een bijpersonage gaat zien. Er worden veel Belgische termen gebruikt waardoor het voor sommigen misschien niet erg makkelijk weg te lezen is, maar door de context is het vaak wel te begrijpen. Kortom een fijn zomers boek voor tussendoor, maar geen feelgood die je absoluut niet mag missen. 

Liefde van je leven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (10 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Meer info

Toegevoegd door: