• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Liefde van je leven RECENSIE

In het boek “Liefde van je leven” volgen we de vierendertigjarige Liesl en de eenentwintigjarige Rebecca. Liesl heeft al dertien jaar een relatie met Geert, de vader van Rebecca. Als ze er op een dag achter komt dat ze een fortuin heeft gewonnen, neemt ze vrij en gaat direct naar huis. Maar thuis aangekomen krijgt ze een privégesprek mee tussen Geert en Rebecca, die ze liever niet had willen horen. Halsoverkop pakt ze haar spullen en vertrekt ze naar een vakantieoord in Rome die al langere tijd op haar verlanglijstje staat. Ze leert er allerlei bijzondere mensen kennen, waarbij ze haar verhaal kwijt kan. Tijdens de periode in Italië denkt Liesl na over haar relatie met Geert en kan ze na lange tijd weer écht genieten van het leven.

Het andere verhaal in het boek gaat over Rebecca, de eenentwintigjarige dochter van Geert. Al langer tijd heeft ze een ‘friends with benefits’ relatie met Menno, een jongen waar ze eerder verliefd op is geweest. Terwijl Menno geen vaste relatie wil, komt Rebecca na een aantal jaar plots de ex van haar beste vriendin tegen, waardoor haar hart een sprongetje maakt. Voor wie moet ze kiezen? Wie is de liefde van haar leven?

Ik kan het boek “Liefde van je leven” aanraden als je op zoek bent naar een heerlijk feelgood boek. De schrijfstijl van de schrijfster leest erg prettig weg, waardoor je dit verhaal binnen mum van tijd hebt uitgelezen! Het is een ideaal boek voor een regenachtige dag of tijdens je vakantie. Doordat Liesl een groot geldbedrag heeft gewonnen, en ineens niet meer hoeft na te denken over financiële zaken in leven, ga je zelf ook stiekem fantaseren wat je zelf zou doen met zo’n groot bedrag. Doordat je iedere dag wisselt tussen beide levens, blijf je nieuwsgierig naar het verhaal van de ander, waardoor je door wilt blijven lezen. Ondanks dat ik de echte spanning mistte tussen Liesl en Matteo en Rebecca en Thijs, vond ik de romantische scenes erg prettig weglezen! Ik vond Matteo ook een leuke personage in het boek en had stiekem gehoopt dat hij en Liesl aan het eind van het boek toch samen waren en misschien de kinderwens van Liesl in vervulling lieten gaan!

Ondanks dat het verhaal niet heel erg uniek is, is het wel een boek dat ik zelf ook van de boekenplank zal pakken. De kaft spreekt me erg aan, door de mooie blauwe kleur. Ondanks dat ik de schrijfster niet kende, was ik erg benieuwd naar het verhaal. Nu, na het lezen van dit boek, ben ik ook benieuwd geworden naar haar andere boek “Weg van jou”!

Liefde van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Meer info