• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Liefde van je leven RECENSIE

Een heerlijke feelgood roman die ik voor de Chicklit Leesclub en uitgeverij Van Halewyck mocht lezen. De titel van het boek paste op dit moment precies bij mijn persoonlijke situatie.

Het boek kent eigenlijk twee verhaallijnen, die van Liesl, de burgemeestersvrouw, die zichzelf veelal wegcijferd en dat van haar stiefdochter Rebecca, de surf lady uit België.

Het boek is geschreven in een soort van dagboekstijl en dat gaat telkens van Liesl naar Rebecca, van Italië naar België. In het begin even wennen en schakelen. Maar leest lekker weg.

De moeder van Liesl heeft eerder een lot van de Euromillions gekocht en dan blijkt dat Liesl een enorm geldbedrag heeft gewonnen. Liesl wil snel naar huis om HET grote nieuws aan haar man Geert te gaan vertellen. Maar ze komt op een heel ongelukkig moment haar huis binnenvallen. Geert is namelijk met Rebecca in gesprek over de Liefde van je leven. Is dat Liesl voor Geert?

Liesl pakt zonder iemand iets te vertellen de trein naar Keulen om vervolgens door te reizen naar een luxueus landhuis in Italië. Ze wil nadenken over haar verdere leven. Liesl ontmoet daar een stel Amerikanen, die haar echt op sleeptouw nemen. Ze maakt samen met hen kennis met alle facetten van rijkdom. En dan is er nog de te jonge en knappe Italiaan Matteo, die haar de ander mooie kanten van het leven laat zien.

Voor zowel Rebecca als Liesl draait het om twee mannen in hun leven. Rebecca krijgt de aandacht van zowel Thijs als Menno en bij Liesl om Geert en Matteo. Zowel Liesl als Rebecca  moeten kiezen voor de liefde van hun leven en doen dat beiden op hun eigen manier.

Het boek speelt zich voor een groot deel af in Belgié, dat merk je aan het taalgebruik. Soms even opnieuw lezen en terugpakken.

Ik kan niet anders zeggen dan een lekker boek voor de zomer, niet een hoogvlieger, maar feels good.

 

Liefde van je leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer Liesl een fortuin wint met Euromillions, maar een koude douche krijgt als ze dat aan haar man Geert wil vertellen, loopt ze weg van huis. Ze vertrekt halsoverkop naar een luxueus landhuis in de buurt van Rome, waar ze snel nieuwe vrienden maakt. Een Amerikaanse wetenschapper en zijn nichtjes nemen haar onder hun vleugels en dan is er nog de (te?) jonge maar aantrekkelijke telg uit een illustere Italiaanse familie die haar charmeert zoals alleen een Italiaan dat kan. Geerts dochter Rebecca heeft ondertussen wel wat anders aan haar hoofd dan een vermiste stiefmoeder. De liefde, uiteraard, en wel van twee jongemannen. Ze moet een keuze maken. Niet alleen over met wie ze verder wil, maar ook over wie ze wil zijn.

Meer info