• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De pier RECENSIE

In 2016 wordt Frankie gebeld door Daniel, de broer van haar jeugdvriendin Sophie. Die werd na een stapavond, twintig jaar eerder, vermist en omdat haar schoen op de pier werd gevonden, dacht men dat zij verdronken was. Nu is er een lichaam gevonden en zij moeten dat identificeren. Frankie gaat terug naar het kustplaatsje van haar jeugd. In het appartement in een leeg gebouw hoort ze babygehuil, ze krijgt dreigbrieven en denkt dat ze gevolgd wordt. Ze praat tegen de dode Sophie en samen met Daniel wil ze uitzoeken wat er die avond gebeurd is. De ontmoetingen met Sophies ex-vriendje en zijn broer zijn onaangenaam, en ook anderen verzwijgen iets.

Een spannende psychologische thriller. Het perspectief wisselt tussen het heden (Frankie, eerste persoon) en het verleden (dagboek van Sophie). Wie is de onbetrouwbare verteller en welk geheim delen Frankie en Sophie? Het lege toeristenplaatsje draagt bij aan de deprimerende sfeer. De lezer belandt in een web van geheimen, leugens, jaloezie en haat, met een onverwachte ontknoping. Een topper!

De pier

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Bijna twee decennia geleden verdween de eenentwintigjarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. Sindsdien wordt haar beste vriendin Frankie geteisterd door nachtmerries over de verdwijning. Om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten, verhuisde ze naar Londen. Maar na een telefoontje van Sophies broer met de mededeling dat er een lichaam is gevonden, kan ze niet langer vluchten voor het verleden. Frankie heeft zo haar eigen geheimen en kijkt er niet bepaald naar uit om terug te keren naar het dorp waar ze opgroeide. En het ziet ernaar uit dat ze niet de enige is in Oldcliffe die iets te verbergen heeft.

Meer info

Toegevoegd door: