• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: Zwaar verliefd! RECENSIE

Wat een heerlijk boek was dit!

Ik kom best veel te laat op dit feestje - het boek is intussen al een bestseller én verfilmd, en alle goede commentaren hadden me best wel nieuwsgerig gemaakt naar Chantal Van Gastels werk. Hoe ik dit boek tot nu toe heb kunnen missen is me dan ook een raadsel.

Vorige week kwam ik het met een snotkop en walrushoest als Dwarsligger tegen in de bib. Ideaal, natuurlijk: Dwarsliggers kan je gewoon lezen terwijl je zielig horizontaal ligt dood te gaan op de sofa. Ik graaide het dan ook meteen mee, en begon er diezelfde avond nog in.

Gelukkig was ik net twee dagen thuis van het werk, want dit boek heb ik dus echt in één ruk uitgelezen. En wat was het goed! Grappig, een stevig tempo, geen nodeloos ingewikkelde plotlijnen met zevenentwintig misverstanden en een gestorven groottante die het blije weerzien tussen de twee boze geliefden construeert - nee, gewoon rechtoe, rechtaan, een personagestuurd liefdesverhaal, zoals ik het graag heb.

De personages van Chantal Van Gastel zijn bovendien echt stuk voor stuk pareltjes. Geen kartonnen clichés hier hoor, zelfs de fitnessgoeroes hebben diepgang. Sterk, want ze had zich er veel gemakkelijker vanaf kunnen maken zonder nat er ook maar één haan naar gekraaid zou hebben. Petje af!

Ik vond het ook fijn om eens een roman te lezen vanuit het oogpunt van een personage dat nìet stiekem-perfect is. Je kent ze wel: van die heldinnen die het hele boek lang zeuren over hoe lelijk ze wel zijn, terwijl de auteur je op alle mogelijke manieren probeert duidelijk te maken dat ze echt topmodelmateriaal zijn.

Dit verhaal werd gewoon verteld door een meisje met overgewicht. Dat ze op een gezonde manier probeert aan te pakken, en waarbij ze ook verschillende keren de mist in gaat. Maar dat is oké, want zo zitten we nu eenmaal in elkaar. En de held, die vindt haar ook mét curves prachtig om te zien, en voelt niet de nood om haar uit te leggen dat ze eigenlijk mooi is. Nee - op het einde van het boek ervaart ze dat gewoon zélf.

Ik heb echt enorm genoten van dit boek, en het zal zeker niet het laatste boek van Chantal Van Gastel zijn dat ik lees. Ik kijk al uit naar het volgende!

Zwaar verliefd!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (20 stemmen)
 • Omschrijving:

  ‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’
  Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Meer info

Toegevoegd door: