• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De acht of negen levens van Stella Fortuna RECENSIE

Wat een verhaal! Juliet Grames neemt je in haar debuutroman op een vlotte manier mee door het leven van haar oma, Stella Fortuna. Een leven met ups, maar ook heel wat downs. Stella is een vrouw die haar hele leven gevochten heeft voor haar vrijheid en voor wat ze wou, een vrouw die zich met alle macht verzette tegen wat anderen haar opdroegen. Tegenwoordig zien we een stukje Stella in bijna iedereen, maar in Stella’s tijd was dat niet zo vanzelfsprekend. Kortom, een inspirerende vrouw met een aangrijpend verhaal.

De manier waarop Juliet Stella’s verhaal deelt, zorgt ervoor dat je het verhaal niet leest, maar beleeft. Je wordt tussen de pagina’s gezogen om even in een andere wereld te verblijven. Juliet deelt op een ontroerende manier het hobbelige parcours van haar oma. Ze maakt ruimte voor de moeilijke en momenten, maar ook voor een vleugje humor en de goede momenten. Dit maakt dat de Fortuna’s heel realistisch en vooral heel menselijk overkomen. De familie Fortuna is zeker niet perfect - welke familie is dat wel? – maar ze is hecht. Dat dit het verhaal geschreven is door de hand van iemand die zo dicht bij Stella staat, maakt het des te ontroerender.

‘De acht of negen levens van Stella Fortuna’ is een vlot geschreven verhaal over de hobbelige geschiedenis van een sterke vrouw. Het is een aanrader voor iedereen die van romans houdt, maar ook voor mensen die minder vertrouwd zijn met het genre is het een toegankelijk werk. Daarbij komt nog dat de prachtige cover een fraaie toevoeging is aan je boekenkast.

De acht of negen levens van Stella Fortuna

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Een prachtig familieverhaal: bruisend, meeslepend en ontroerend, een verhaal als een Italiaanse opera. Voor iedereen die heeft genoten van de boeken van Chloe Benjamin en Holly Ringland.

    Stella Fortuna wordt geboren in het arme Zuid-Italië. In haar Italiaanse dorp wordt ze beschouwd als een rariteit, maar de band met haar zusje is onbreekbaar. Na de Tweede Wereldoorlog emigreert het gezin naar Amerika, waar de zussen opgroeien en oud worden in een grote Italiaans-Amerikaanse familie.

    Jaren later zit de honderdjarige Stella Fortuna alleen in haar huis in Wethersfield, Connecticut. Ze haakt dekens en negeert boos haar zus, Tina, die aan de overkant woont. Ooit waren ze onafscheidelijk. Waardoor werd de band tussen de zussen verbroken?

Meer info

Toegevoegd door: