• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson RECENSIE

Je maakt kennis met Grace, een onzekere en jonge vrouw die zelf strijkinstrumenten bouwt en repareert in haar eigen winkel in Kent, Engeland. De beschreven dagelijkse werkzaamheden van Grace als bouwer van strijkinstrumenten zijn zeker niet saai en zelfs leerzaam. Een mooi detail vind ik dat twee vrouwen, de ene een vioolbouwer en de ander tolk en violiste, samen hebben gewerkt om de Nederlandse vertaling zo goed mogelijk te krijgen.

 

Grace is de minnares van David, een knappe Fransman met een gezin, waarmee ze romantische tijden beleeft als ze samen in Parijs zijn. Soms had ik wel een beetje medelijden met Grace omdat ze best een eenzaam bestaan leidt en heel onzeker is en echt opbloeit als ze met David is, terwijl hij natuurlijk bepaalt wanneer dit is. Als Grace afwezig is, past Nadia, een echte tiener, op haar winkel.

 

Het boek leest ook een beetje als een klassiek muziekstuk, soms heel rustig omdat David en Grace dan bij elkaar zijn en genieten van het samenzijn en soms heel heftig door de gebeurtenissen in hun persoonlijke levens. De personages worden goed uitgewerkt, je ziet ze zo voor je en leert ze steeds een beetje beter kennen.

 

De schrijfster lukte het bijna iedere keer om in de laatste zin van een hoofdstuk iets te schrijven, dat je wel verder moet lezen!

 

Dit boek bevat meerdere thema’s; eenzaamheid, onzekerheid, vreemd gaan en verlies en verdriet, deze thema’s worden zeker goed uitgewerkt, op de een of andere manier zie je David toch niet als een foute man, hij belooft Grace echt een mooie toekomst samen.

 

Je ziet Grace groeien van een onzeker meisje naar een zelfstandige vrouw met een eigen zaak, veel vrienden en een enorm talent voor het bouwen en bespelen van strijkinstrumenten, die komt er wel! Wellicht komt de schrijfster nog met een vervolg?

De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    Grace Anderson leidt een tevreden leven, met haar violenwinkeltje in een rustig Engels dorp en een langeafstandsrelatie met David in Parijs. Maar als David een vrouw redt in de Parijse metro en de beelden de wereld over gaan, blijkt hij een dubbelleven de leiden en valt hun relatie uiteen.
    Een levendige heer op leeftijd en een goedgebekte tiener helpen Grace de draad weer op te pakken en schrijven haar in voor een violenbouwwedstrijd in Italië. Grace ontdekt dat ze lang niet zo alleen is als ze dacht, dat een fout niet onoverkomelijk is en dat er meer dan één weg naar geluk bestaat.

     

Meer info