• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson RECENSIE

Anstey Harris heeft een redelijk uniek hoofdpersonage gekozen voor haar verhaal, de passie van deze vioolbouwer spat wel van de pagina's af en Harris laat direct zien dat ze gedegen kennis heeft, dan wel research heeft gedaan voor het vak van vioolbouwer. Grace is echter ook naïef en dat uit zich vooral in haar relatie. Ze lijkt weinig te groeien maar vooral, met hulp, te leren om te gaan met de gebeurtenissen. Meest intrigerende personages zijn de weinig subtiele Nadia en de charmante meneer Williams. 

De schrijfstijl van Harris is prettig en zorgt ervoor dat het makkelijker leest, zelfs in de wat drogere theoretische stukken over de vioolbouw. Hierdoor kun je het boek ook makkelijk wegleggen en weer verder gaan. Helaas is het plot wel wat voorspelbaar en weinig vernieuwend op relationeel gebied. Prettig genoeg sluit Grace haar avontuur passend af, met een goede beslissing. 

De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    Grace Anderson leidt een tevreden leven, met haar violenwinkeltje in een rustig Engels dorp en een langeafstandsrelatie met David in Parijs. Maar als David een vrouw redt in de Parijse metro en de beelden de wereld over gaan, blijkt hij een dubbelleven de leiden en valt hun relatie uiteen.
    Een levendige heer op leeftijd en een goedgebekte tiener helpen Grace de draad weer op te pakken en schrijven haar in voor een violenbouwwedstrijd in Italië. Grace ontdekt dat ze lang niet zo alleen is als ze dacht, dat een fout niet onoverkomelijk is en dat er meer dan één weg naar geluk bestaat.

     

Meer info