• mijn waardering

(Ledenrecensie) boek: De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson RECENSIE

Mijn oordeel, let op: spoilers!

De eerste 75 pagina’s vond ik enorm moeilijk om door te komen. Ik had de hele tijd een heel heftig deja vu gevoel. Alsof ik het boek al eerder had gelezen. Dit was niet zo, maar zo voelde het wel. Ook kon ik er niet lekker in komen, doordat ik totaal niets had met de hoofdpersonen. Zowel Grace als David vond ik enorm vervelend. Het feit dat een buitenechtelijke relatie zo werd genormaliseerd stond mij enorm tegen. En pas vanaf dat de relatie tussen Grace en David over is vond ik het boek interessant worden. Nadia en Meneer Williams (Maurice) vond ik de leukste personages. En ook vond ik het erg leuk om te lezen hoe Grace haar leven oppakte. Al met al twijfelde ik erg wat mijn score zou zijn … 3 sterren of 3,5. Het verhaal las vanaf pagina 76 erg lekker door maar ik had zo’n moeilijke start met het boek en de personages dat het toch maar 3 sterren is geworden. Ik had ook meer verwacht van de wereld er om heen, ik wou meer lezen over Engeland en Italië en minder over Parijs. Al met al krijgt dit boek van mij dus 3 sterren. Ik vond het leuk om te lezen maar ik zou hem niet snel nog een keer lezen.

De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (15 stemmen)
  • Omschrijving:

    Grace Anderson leidt een tevreden leven, met haar violenwinkeltje in een rustig Engels dorp en een langeafstandsrelatie met David in Parijs. Maar als David een vrouw redt in de Parijse metro en de beelden de wereld over gaan, blijkt hij een dubbelleven de leiden en valt hun relatie uiteen.
    Een levendige heer op leeftijd en een goedgebekte tiener helpen Grace de draad weer op te pakken en schrijven haar in voor een violenbouwwedstrijd in Italië. Grace ontdekt dat ze lang niet zo alleen is als ze dacht, dat een fout niet onoverkomelijk is en dat er meer dan één weg naar geluk bestaat.

     

Meer info